Računalništvo, telefonija
28.12.2015 01:31
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Katera je najbolj priljubljena kamera med uporabniki? iPhone

Čeprav novi iPhone 4S razpolaga s kakovostnim digitalnim fotoaparatom, je kakovost fotografij še vedno relativno slaba.
Čeprav novi iPhone 4S razpolaga s kakovostnim digitalnim fotoaparatom, je kakovost fotografij še vedno relativno slaba.

Družbeno omrežje Flickr, ki je v lasti podjetja Yahoo, predstavlja središče za profesionalne in hobi fotografe iz celega sveta. Prvim ponuja možnost predstavitve fotografij in prodaje potencialnim kupcem. Za druge pa predstavlja možnost shranjevanja ogromnih količin fotografij, ki se danes posnamejo s pomočjo pametnih telefonov. Uporaba Flickerja je izjemno enostavna saj ponuja samodejno shranjevanje fotografij, napredne iskalne funkcije in do 1 TB prostora brezplačno. To pomeni, da boste potrebovali kar nekaj časa preden boste zapolnili ves prostor, ki vam je na voljo.

Podjetje vsako leto objavi raziskavo, ki predstavlja vpogled v naprave s pomočjo katerih uporabniki fotografirajo in snemajo video posnetke. Kot že leto poprej je tudi za leto 2015 daleč najbolj priljubljen iPhone. Natančneje se je v letu 2015 največj fotografij posnelo z modelom iPhone 6. Temu sledi predhodnik iz leta 2013, iPhone 5S, ki se je tako uvrstil mesto pred tretjeuvrščenega iPhone 6 Plus. Med prvimi dvajsetimi modeli pametnih telefonov je kar 8 različnih modelov iPhone. Na oddaljenih mestih se nahajajo pametni telefoni podjetja Samsung. Modeli Galaxy S4, S5 in S6 so najpogostejše izbire uporabnikov.

Proizvajalca fotoaparatov se v tem trenutku uvrščata šele na tretje in četrto mesto. Canon in Nikon sta tako prisotna z različnimi modeli fotoaparatov, ki pa postajajo vse večje žrtve pametnih telefonov. Na koncu velja omeniti tudi podjetje Sony, ki se uvršča na peto mesto. Pametna telefona Xperia Z3 in Z2 predstavljata najbolj priljubljena Sony-jeva modela, ki sta odgovorna za fotografije na portalu Flickr.

Presenetljivo daleč na seznamu se nahajajo pametni telefoni podjetja Nokia oziroma Microsoft. Modelu Lumia zasedajo šele 13. mesto in se tako uvrščajo za pametne telefone podjetij LG, Motorola in HTC. Ne preveč oddaljen je tudi BlackBerry, ki z modeli kot so Q10, Z10 in celo Bold 9700 zaseda skupno 19. mesto.

Statistika tako jasno prikazuje priljubljenost pametnega telefona iPhone in hkrati vse večje upadanje klasičnih fotoaparatov, ki v dobi pametnih telefonov in ostalih pametnih naprav predstavljajo nepotreben dodatek za večino uporabnikov. Izjema so, kot predhodno omenjeno, profesionalni fotografi.


Prijavi napako v članku