Računalništvo, telefonija
18.11.2004 11:04

Deli z drugimi:

Share

Intel z novimi Itaniumi 2

Korporacija Intel je predstavila nove tehnološke dosežke pri rešitvah za strežnike in osebne računalnike. Intelovi predstavniki so posebej izpostavili novi procesor Itanium 2 9M s taktom 1,60 GHz in 9 MB tretjestopenjskega predpomnilnika, ki je namenjen večprocesorskim strežnikom, ter procesor Itanium 2 s taktom 1,6 GHz in 3 MB tretjestopenjskega predpomnilnika kot novost za dvoprocesorske strežnike. Nove partnerske rešitve s procesorji Intel Itanium 2 vključujejo dvoprocesorske stržniške rezine NEC Express5800/1020Ba, štiriprocesorski strežnik Dell PowerEdge 7250, dvoprocesorski strežnik Fujitsu Siemens Primergy RXI300 ter 32-procesorski strežnik Bull NovaScale 6000.

“Novi procesorji Itanium 2 predstavljajo naslednji korak k našemu cilju glede oblikovanja procesorske platforme, zasnovane na industrijskih standardih na tržnem segmentu strežnikov RISC,” je povedal David Svoboda, vodja odnosov s partnerji za Srednjo in Vzhodno Evropo v podjetju Intel. “Ob tem ponujajo 15 odstotkov večje zmogljivosti pri procesiranju transakcij v zbirkah podatkov ter do 35 odstotkov večje zmogljivosti pri procesiranju celih števil in s plavajočo vejico.”

Intel je napovedal tudi novi procesor Montecito z dvojnim procesorskim jedrom, z od 1,5- do 2-krat večjimi zmogljivostmi, do 24 MB tretjestopenjskega predpomnilnika ter izboljšano večnitnostjo (4 niti na podnožje). Procesor bo predvidoma na voljo v drugi polovici prihodnjega leta.


Prijavi napako v članku