Digitalizacija
Poslovne rešitve
Programska oprema
12.12.2022 11:26

Deli z drugimi:

Share

Pet prednosti integracije spletne trgovine z ERP sistemom

Spletna trgovina ponuja vrsto prednosti tako za trgovce kot za potrošnike, sploh v časih, ko zdravstveni ukrepi neposredno vplivajo na naše nakupovalne navade.

Upravljanje spletne trgovine ni lahka naloga, še posebej, če podatki niso povezani s poslovnim programom. Povezovanje sicer ni najbolj enostavno, a je vredno truda, ko prepoznamo pozitiven vpliv, ki ga ima na poslovanje in tudi na izkušnjo strank.

Poznate pet prednosti združevanja spletne trgovine z ERP sistemom? Naj vam jih predstavimo.

Prihranek časa

Brez dvoma lahko rečemo, da sta prihranek časa in posledično denarja glavna in največja prednost združevanja spletne trgovine z ERP sistemom, kakršen je PANTHEON. Če povežemo vse dele podjetja v en sam sistem upravljanja, postanejo procesi hitrejši in učinkovitejši, kar omogoča, da se osredotočimo na dejavnosti, ki so za nas bolj donosne.

Zmanjšanje obratovalnih stroškov

Ko združimo platformo za spletno trgovino z ERP rešitvijo PANTHEON, lahko avtomatiziramo več ročnih postopkov, s čimer zmanjšamo tveganje za človeške napake. Naročila strank je mogoče prenesti neposredno s spletne platforme v ERP sistem, s tem pa lahko zmanjšamo nepotrebne stroške z dostopom do informacij o zalogah v realnem času.

Mobilnost s poslovnim programom na telefonu

ERP sistem na pametni napravi, ki jo imamo pri sebi, omogoča boljši nadzor in več podatkov. Z ustrezno integracijo lahko ustvarimo finančna poročila na zahtevo in dobimo vpogled v to, kateri izdelki se dobro prodajajo in kateri potrebujejo izboljšave. To omogoča hitro prilagoditev poslovne strategije. S takojšnjo sinhronizacijo in možnostjo dostopa do informacij s katerekoli naprave lahko odločitve hitro sprejemamo na podlagi oprijemljivih podatkov.

Izboljšana uporabniška izkušnja

Kolikokrat se vam je zgodilo, da je stranka nekaj naročila v spletni trgovini, nato pa se je izkazalo, da izdelka ni na zalogi? To zagotovo ni prijetno, tako za trgovca, ki izgublja čas z obvestili, da izdelka na žalost ni na zalogi, kot tudi za razočaranega kupca, ki se bo morda naslednjič obrnil drugam. Z informacijami, zbranimi v ERP sistemu PANTHEON, lahko trgovci in potrošniki spremljajo vsak korak prodajnega procesa: prejemajo posodobitve in imajo dostop do informacij o svojih naročilih. Z aktualnimi informacijami o izdelku se zmanjšajo morebitne frustracije in gradi se trajen odnos s strankami.

Povečano zaupanje in kredibilnost

Zanesljivost podjetja in spletne trgovine je ključnega pomena za krepitev zvestobe strank. Ko se potrošnikom obljublja eno, prejmejo pa drugo, trpi ugled podjetja, če pa imajo celosten pogled na nakupni proces in prejmejo natančne informacije, bo veliko večja verjetnost, da se bodo vrnili.

Prednosti integracije ERP sistema s spletno trgovino so izjemne in pogosto predstavljajo razliko med uspešno ali neuspešno spletno trgovino.

Več najdete na spletni strani www.datalab.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PANTHEON

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATALAB SI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATALAB SI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATALAB SI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več