Računalništvo, telefonija
10.06.2008 12:19
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP in Kung Fu Panda

HP obljublja, da bodo obiskovalci kino predstav navdušeni nad sodobno animacijo v animiranki Kung Fu Panda (k nam prihaja šele 7. avgusta), ki je nastala v sodelovanju med tehnologijo podjetja HP in ustvarjalnostjo animacijskega oddelka podjetja DremWorks Animation SKG.

“S podjetjem HP že nekaj let sodelujemo pri razvoju in izvedbi tehnologije, ki razširja našo ustvarjalnost,” je dejal Jeffrey Katzenberg, izvršni direktor podjetja DreamWorks Animation. “S pomočjo tehnologij podjetja HP lahko sedaj naši animatorji izdelujejo filme, ki jih še pred letom dni ne bi bilo mogoče animirati.”

“Podjetje HP je stalno zavezano razvoju inovacij, ki vsem vrstam uporabnikov omogočajo sproščanje svojega ustvarjalnega potenciala, ne glede na to, ali so to vrhunski filmski studii ali pa običajni uporabniki,” je povedal Satjiv S. Chahil, podpredsednik globalnega trženja v skupini osebnih sistemov pri podjetju HP.

HP podjetju Dream Works Animation omogoča izdelavo revolucionarnih animiranih filmov – od Shreka do Čebeljega filma. Pri najnovejšem projektu je tehnologija podjetja HP animatorjem omogočila rešitev izzivov pri izdelavi filma Kung Fu Panda. Gledalci bodo videli široko paleto naprednih in organskih okolij, katerih nastanek je omogočila vrhunska zmogljivost delovnih postaj HP z večjedrnimi procesorji.

Tehnologija podjetja HP je podjetju DreamWorks Animation omogočila izkoristiti veliko število premikajočih se kamer na vseh njihovih filmih do sedaj. S štiristotimi delovnimi postajami HP ter z največjo in najzmogljivejšo strežniško farmo za izris grafike, kar jih je bilo kdajkoli uporabljenih, je lahko podjetje DreamWorks Animation ustvarjalne elemente v filmu Kung Fu Panda dvignilo na novo raven. HP-jeva tehnologija skrbi tudi za zmogljivost strežnike farme za ustvarjanje in izrisovanje animacij. Za film je bilo potrebnih več kot 24 milijonov izrisevalnih ur, kar je štirikrat več kot pri filmu Shrek.


Prijavi napako v članku