Računalništvo, telefonija
19.04.2008 10:40
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Finančna injekcija za razvoj podjetja Solvera Lynx

V podjetje Solvera Lynx je konec preteklega meseca vstopil finančni investitor Poteza Innovation and Growth Fund, ki je z dokapitalizacijo zagotovil bodočo rast in razvoj podjetja. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2002, bo s pomočjo vloženih sredstev sklada tveganega kapitala Poteza Innovation and Growth Fund udejanjilo svoje ideje in našlo svoje mesto tudi na globalnih trgih. Gospod Jonathan Cooper, direktor podjetja Poteza, projektno svetovanje, d.o.o., je na današnji novinarski konferenci povedal, da “so v podjetju Solvera Lynx (nedavno še Genera Lynx) našli izrazit razvojni potencial in skozi partnerski odnos spodbujali njihov nadaljnji razvoj.” Pri tem pa dodal, da “si v podjetju v okviru iskanja naložbenih priložnosti za sklad Poteza Innovation and Growth Fund želijo še več podjetnikov, ki iščejo tovrsten partnerski odnos, preko katerega podjetja pridejo do kapitala, s katerim podjetniško rast dejansko uresničijo.”

Podjetje Solvera Lynx d.o.o. je z interdisciplinarnimi znanji energetike, informatike in ekonomije pričelo uvajati sodobne informacijske tehnologije na zahtevna tehnična področja v energetiki, industriji in transportu. Tako bodo s celostnimi rešitvami v svetovnem kakovostnem vrhu in stalnim uvajanjem novih tehnologij zasledovali svojo vizijo – postati eno vodilnih evropskih podjetij na področju informacijskih tehnologij za energetski management.

Podjetje se je za konec predstavilo z informacijskim sistemom za energetski management GEMAlogic, ki je namenjen spremljanju, napovedovanju in racionalni izrabi energije ob upoštevanju uveljavljenih zahtev in visokih standardov.


Prijavi napako v članku