Računalništvo, telefonija
09.06.2017 11:02
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Chrome za Android zakrpal pet kritičnih varnostnih lukenj

Novi Chrome za Android je za kar petino hitrejši od predhodnika.
Novi Chrome za Android je za kar petino hitrejši od predhodnika.

Odlična novica za vse uporabnike pametnih telefonov in tabličnih računalnikov z Androidom. Zanje je namreč na voljo prenovljeni mobilni spletni brskalnik Chrome (različica 59.0.3071.86), ki v primerjavi s predhodnikom prinaša številne izboljšave, ki so jih programerji namenili povečanju varnosti in stabilnosti delovanja, največja pridobitev pa je nedvomno znatno hitrejše delovanje.

Programerji podjetja Google so v novi različici mobilnega spletnega brskalnika Chrome za Android odpravili kar 30 različnih ranljivosti, od katerih jih je bilo kar pet takih, ki so neposredno ogrožale varnost uporabnikov. Nič manj pomembno ni dejstvo, da so ob tem odpravili še številne programske hrošče, ki so povzročali težave pri deskanju po spletu preko mobilnih naprav.

Uporabniki pa boste zagotovo opazili tudi precej hitrejše nalaganje spletnih strani, saj se nalagajo med 10 in 20 odstotki hitreje. Poleg tega nova mobilna različica Androida porabi pol manj pomnilnika v primerjavi s predhodnikom, saj so programerji izboljšali spletni pogon JavaScript Engine. Poleg vseh naštetih izboljšav pa bodo uporabniki dobili še podporo za animirane slike v PNG formatu.


Novi Chrome za Android je na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play na naslovu http://bit.ly/Chrome-Android-RN. Če ga že uporabljate, ga morate le posodobiti.


Prijavi napako v članku