Računalništvo, telefonija
20.03.2019 07:38
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Pixel 3: Cenejše različice še pred poletjem?

Cenejša telefona družine Google Pixel 3 naj bi bila naprodaj še pred poletjem.
Cenejša telefona družine Google Pixel 3 naj bi bila naprodaj še pred poletjem.

Pametna mobilna telefona Pixel 3 in Pixel 3 XL že nekoliko zaostajata za konkurenco, kljub temu pa je povpraševanje po njiju še vedno relativno visoko. Gre namreč za pametna mobilna telefona, ki se še posebej dobro obneseta na področju digitalne fotografije in zajemanja visokoločljivih videoposnetkov. Ker pa sta novinca za marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije predraga, naj bi pri podjetju Google kmalu ponudili v prodajo cenejšo različico mobilnika, opremljeno z oznako Pixel 3a oziroma Pixel 3a XL. Najnovejše govorice kažejo na to, da se bo podjetje Google odreklo oznaki Lite v imenu novincev, saj naj bi ta imela med uporabniki storitev mobilne telefonije nekoliko negativen prizvok.

Cenejša različica pametnega mobilnega telefona Google Pixel 3 naj bi v primerjavi z dražjim modelom imela nekoliko debelejše stranice zaslona, saj je proizvodni postopek tako cenejši. Za polnjenje vgrajene baterije in za prenos podatkov naj bi telefon imel na voljo priključek USB-C, medtem ko bo za poslušanje glasbe še vedno na voljo 3,5-milimetrski priključek. Za prikaz slik naj bi pri pametnih mobilnih telefonih Pixel 3a in Pixel 3a XL našli zaslona s 14,1-centimetrsko oziroma 5,56-palčno in 15,2-centimetrsko oziroma 6-palčno diagonalo, medtem ko bo preračunavanju podatkov kos mobilni procesor Snapdragon 670 za model Pixel 3a in Snapdragon 710 za model Pixel 3a XL. Količina sistemskega pomnilnika naj bi za oba modela znašala 4 gigabajte, za shranjevanje podatkov pa naj bi bil na voljo vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora.

Zanesenjaki spletnega portala XDA Developers so prepričani, da naj bi pametna mobilna telefona Pixel 3a in Pixel 3a XL podjetje Google ponudilo v prodajo še pred poletjem, njuna maloprodajna cena pa naj bi se gibala med 500 in 600 evri, kar ni ravno poceni. Upajmo le, da bo Google v navezi z mobilnim operacijskim sistemom Android 9.0 Pie poskrbel za edinstvene možnosti, ki jih pri konkurenci ni moč najti, predvsem na področju zajemanja fotografij in videoposnetkov.


Prijavi napako v članku