Računalništvo, telefonija
20.12.2012 13:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applov nov tehnološki center astronomskih dimenzij!

Applov kompleks je že zdaj spoštovanja vrednih dimenzij, kakšen pa bo šele po dograditvi.
Applov kompleks je že zdaj spoštovanja vrednih dimenzij, kakšen pa bo šele po dograditvi.

Apple pretekle tedne intenzivno dela na svojem novem tehnološkem centru, ki bo postavljen v Texasu v mestu Austin. Ogromen kompleks, ki naj bi spominjal na okroglo vesoljsko ladjo, bo obsegal kar 305 tisoč kvadratnih metrov, oziroma enormnih 0,305 kvadratnih kilometrov površine.

Apple, sicer že ima tehnološki center prav v tem mestu, vendar bo ta z dograditvijo novega kompleksa pridobil popolnoma nov pomen. Ideja pa je, da bi se celotna ameriška Applova dejavnost premestila v novi kompleks.

Načrtuje se tudi zaposlitev novega kadra. Ta naj bi z novimi 3600 službami znašal spoštovanja vrednih 7100 delovnih mest. S tem načrtom pa bo Applu priznana tudi davčna olajšava v vrednosti 30 milijonov evrov.

Center je že v začetku razvoja in gradnje, prvi del kompleksa naj bi bil dokončan do leta 2015, celoten center pa do leta 2021. Trend Applove širitve je tako več kot očiten. Še leta 2004 je imelo podjetje namreč le 1000 zaposlenih in precej manjše prostorske kapacitete. Ali bo njihova rast še naprej tako uspešna pa bo v večji meri odvisno od prodaje njihovih produktov.


Prijavi napako v članku