Računalništvo, telefonija
30.10.2020 11:24

Deli z drugimi:

Share

Tudi LG vstopil v svet cenovno dostopnih telefonov 5G!

Pametni mobilni telefon LG K92 za malo denarja ponuja veliko.
Pametni mobilni telefon LG K92 za malo denarja ponuja veliko.

Kljub temu, da se je prvo 5G omrežje v praksi pojavilo lansko leto, lahko šele letos opažamo telefone, ki so združljivi z novo tehnologijo, še več pa lahko pričakujemo od leta 2021. Čeprav med proizvajalci poceni pametnih mobilnih telefonov še vedno prednjačijo kitajska podjetja, nas je tokrat presenetilo podjetje LG. To je namreč pripravilo poceni pametni mobilni telefon s prodajo oznako K92, ki temelji na osnovi relativno zmogljivega mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 690 5G.

Pametni mobilni telefon LG K92 nas ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen s kar 17-centimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom ločljivosti FHD+, sistemskim pomnilnikom kapacitete šest gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Na srečo lahko vgrajeni pomnilnik razširimo s pomočjo pomnilniške kartice, in sicer do dveh terabajtov. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi baterija kapacitete kar 4.000 miliamper ur. Piko na i pa daje še kakovostni zvočniški sistem 3D Sound Engine, saj bo kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Pametni mobilni telefon LG K92 je opremljen še z digitalnimi fotoaparati ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk, pet milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk. Novost je trenutno na voljo za nakup v Združenih državah Amerike, zanjo pa je treba odšteti preračunanih 342 evrov. Upajmo da bo poceni pametni mobilni telefon LG K92 s podporo mobilnemu omrežju 5G kmalu na voljo tudi pri nas.


Prijavi napako v članku