Televizorji
22.02.2023 14:51

Deli z drugimi:

Share

Televizor Samsung Neo QLED 8K za največje sladokusce, ki prikaže milijardo barvnih odtenkov

Danes je med novimi televizorji, ki uporabljajo različne tehnologije prikaza slike, razlika lahko ogromna. Eden boljših primerkov pa je zagotovo televizor Samsung NEO QLED TV 75QN900B.
Samsung NEO QLED TV 75QN900B je nekaj najboljšega, kar vam lahko ponudi trg televizorjev. Foto: SAMSUNG
Samsung NEO QLED TV 75QN900B je nekaj najboljšega, kar vam lahko ponudi trg televizorjev. Foto: SAMSUNG

Začnimo pri najpomembnejšem, torej pri sliki. Ta televizor v višave povzdigne Neo QLED z edinstveno tehnologijo Quantum Matrix, ki natančno upravlja diode LED Quantum Mini. Pričakujete lahko odličen nadzor svetlobe, osupljiv kontrast in podrobnosti, ki jih doslej niste videli.

Ločljivost 8K pomeni prikaz 7680 x 4320 slikovnih točk, kar so številke, ki vas težko pustijo hladne. Ob tem in dejstvu, da je diagonala zaslona dolga 190 centimetrov (75 palcev), se bo vaša meja multimedijskih doživetij močno dvignila. Če vas je kdaj skrbelo, kako se bo slika na televizorju videla ob močnejši zunanji svetlobi, je tega konec, saj je prikaz slike več kot odličen tako v temnejših kot v izredno svetlih prostorih ali – če želite – na prostem.

Napredne tehnologije

V ločljivosti 8K vam nobena podrobnost in noben odtenek ne bosta ušla. Inteligentni nevronski kvantni procesor 8K vizualnih podatkov ne analizira enkrat, temveč s kar 20 nevronskimi mrežami, ki podatke uporabijo za aktivno izboljšanje gledane vsebine.

Napredna funkcija Real Depth Enhancer na primer ustvari sliko, ki izboljša kontrast predmeta v ospredju, medtem ko okolica ostane enaka, podobno kot to stori naše oko. Predmete v ospredju boste tako videli še bolje, manj pomembna okolica na sliki pa vas ne bo motila.

Izkušnji piko na i doda elegantno tanek, skoraj nevidni okvir. Tudi celoten televizor je tako tanek, da boste komaj verjeli, da so vanj vstavili toliko napredne tehnologije.

Odličen televizor potrebuje odličen zvok

Odlična slika televizorja Samsung NEO QLED pa potrebuje tudi odlično zvočno izkušnjo. Ste kdaj gledali film z utišanim zvokom? Potem veste, o čem govorimo. Tudi pri televiziji je zvok velik del izkušnje, ki v kombinaciji s sliko zagotavlja celovit užitek vsrkavanja vsebin, pa naj bodo to športne tekme, serije, filmi ali igranje iger.

Z inovativnimi zvočniki in večdimenzionalnim zvokom Dolby Atmos se boste še globlje potopili v vsebine.

Igričarji, pozor

Motion Xcelerator Turbo Pro in inovativna funkcija 4K 144Hz bo tudi najbolj dinamične in hitre prizore, ki si bodo sledili v igrah, prikazala jasno in s polno podrobnostmi. AMD certificirana tehnologija FreeSync Premium Pro bo poskrbela za gladko sliko brez zatikanj in zakasnitev. Poleg vsega ostalega je ta televizor torej tudi vrhunski gaming zaslon.

Zadnje, a ne najmanj pomembno

Ali ta tehnologija potrebuje kup kablov? Nikakor. Škatlica One Connect poskrbi, da je dovolj en sam »neviden« kabel. Ne glede na to, kam boste televizor namestili, vam ni treba biti v skrbeh, saj stene in omare ne bo kazilo kup žic.

Več o televizorju Samsung NEO QLED TV 75QN900B najdete na povezavi.

Še več televizorjev pa na spletni strani Enaa.com.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung televizorji QLED televizorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več