Računalništvo, telefonija
Projektorji
Življenjski slog
24.03.2023 13:48

Deli z drugimi:

Share

Optoma projektorji, ki istočasno mislijo na kakovost slike in na okolje

Le redki projektorji se lahko pohvalijo s kratkim dometom, odlično kakovostjo slike, trajnostno zasnovo in naprednimi video funkcijami. Med to elitno skupino lahko sedaj štejemo tudi Optoma projektorje.
Foto: Optoma
Foto: Optoma

Proizvajalec je pred kratim predstavil novo in prenovljeno družino projektorjev Optoma 350ST. Predstavili so kar tri nove modele, ki jih boste ločili predvsem po privzeti razločljivosti:

  • Optoma ZX350ST (XGA 1024×768)
  • Optoma ZW350ST (WXGA 1280×800)
  • Optoma ZH350ST (Full HD 1920×1080)

Na številnih področjih ti projektorji govorijo skupen jezik. Uporabljajo kompaktne laserje DuraCore, ki so preverjeno testirani za 30.000 delovnih ur z minimalnim vzdrževanjem ali celo brez njega. V primerjavi s klasičnimi Optoma projektorji, ki za projiciranje slike uporabljajo žarnico, se lahko najnovejši projektorji pohvalijo z nekajkrat daljšo življenjsko dobo – predvsem po zaslugi laserjev Duracore, ki imajo vgrajene napredne hladilne sisteme in zaščito pred prahom. Istočasno imajo do 47 % boljši energijski izkoristek in kar 34 % manjši ogljični odtis. Kljub temu pa pri tem niso žrtvovali ključne lastnosti, ki jih uporabniki iščejo v projektorjih.

Objektiv kratkega dometa vam omogoča, da lahko z razdalje dobrega metra projicirate sliko diagonale 100 palcev. Projektor lahko tako postavite precej blizu stene, s čimer zmanjšate sence in naredite sliko bolj pregledno. Kompakten projektor zagotavlja tudi enostavno 360-stopinjsko namestitev in portretno projekcijo.

Prednost laserske tehnologije je njena zmožnost ohranjevanja svetlosti in barvne nasičenosti. Ne samo, da je tako zagotovljena odlična kakovost slike, izboljša se tudi življenjska doba projektorja, ki ne zahteva rutinske menjave žarnic.

Podpori za HDR10 in Hybrid Log Gamma (HLG) bosta poskrbeli za več podrobnosti in gladko teksturo. Motivi so realistični, ostri, dodatni detajli pa ustvarjajo poglobljeno filmsko izkušnjo.

Prijazni do okolja in uporabnika

Optoma se je resno spopadla s podnebnimi spremembami. Začeli so s samimi projektorji, katerim so, kot rečeno, izboljšali učinkovitost in posledično življenjsko dobo. To pomeni, da bodo Optoma projektorji dalj časa opravljali svoje delo, preden bo nastopil njihov čas in se bodo napotili v reciklažne obrate. Zmanjšali so tudi njihovo velikost, kar je vplivalo na več logističnih faktorjev, vključno z bolj učinkovito proizvodnjo, ki proizvede manj ravni CO2 in na splošno zmanjša ogljični odtis podjetja. Zaradi manjše velikosti projektorjev so lahko tudi embalaže bolj kompaktne. Poleg tega pa so jih začeli izdelovati iz recikliranih materialov.

Optoma projektorji niso samo prijazni do okolja, ampak tudi do samega uporabnika. Poleg odlične kakovosti projekcije zagotavljajo poenostavljeno uporabo. Zvočniki so že vgrajeni v projektorje, zato za splošno uporabo ne potrebujete zunanjih zvočnih rešitev. Za nadzor in upravljanje se lahko zanesete na priključno točko RS232. Vsi modeli imajo dostop do rešitve Optoma Management Suite (OMS), ki skrbi za upravljanje projektorja. Zasnovana je za racionalizacijo operacij s spremljanjem, diagnosticiranjem in nadzorom avdio-vizualnih zaslonov prek lokalnega omrežja ali brezžične povezave.

Poleg OMS funkcionalnosti imata modela ZW350ST in ZX350ST še vrata RJ45 in dodatno vdelano programsko opremo za nadzor, vključno s Crestron RoomView™, Extron, PJ Link, AMX, Telnet in HTTP.

Če iščete optimalno projekcijsko rešitev za pisarno, konferenčno sobo, dogodke ali sejme, obiščite spletno stran www.centerprojekcije.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LESTRA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LESTRA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LESTRA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več