Računalništvo, telefonija
02.06.2014 22:52
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Senseit L301: Najboljši mobilnik za najmlajše in starejše

Pametni mobilni telefon Senseit L301 je sila preprost za uporabo!
Pametni mobilni telefon Senseit L301 je sila preprost za uporabo!

Pametni mobilni telefoni postajajo vse bolj uporabni in brez težav nadomestijo številne druge mobilne naprave, zato čedalje bolj prodirajo v vse pore našega življenje. Ker pa so ti pogosto prezapleteni za najmlajše in starejše uporabnike storitev mobilne telefonije, jim je na pomoč priskočilo podjetje Senseit. To je namreč pripravilo mobilnik L301, ki je izjemno enostaven za uporabo in je opremljen še z kopico uporabnih fizičnih gumbov.

Ključna tipka pametnega mobilnega telefona Senseit L301 je namenski gumb SOS na hrbtni napravo naprave, saj se s klikom nanj samodejno vzpostavi ključ s predizbrano številko ali vključi alarm. Poleg tega lahko mobilnik preko geolokacijske storitve pošlje podatke o trenutni lokaciji uporabnika kar preko kratkega sporočila SMS ali elektronske pošte. Preostale funkcijske tipke pa omogočajo še nastavitev zvoka in vkop svetilke. Mobilnik za nameček omogoča celo prilagajanje menija in velikosti pisave.

Pametni mobilni telefon Senseit L301 po strojni plati ni »šibek«, saj ta obsega 4,5-palčni (11,43-centimetrski) zaslon ločljivosti 480 x 854 slikovnih točk, 2-jedrni procesor frekvence 1,2 gigahercev, sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov in vgrajeni pomnilnik s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov slikovnih točk, baterija kapacitete 1.700 miliamperskih ur pa zagotavlja večdnevno brezskrbno delovanje mobilne naprave.

Na pametnem mobilnem telefonu Senseit L301 je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean. Trenutno žal še ni znano, ali bo novost naprodaj tudi na evropskem trgu.


Prijavi napako v članku