Računalništvo, telefonija
14.05.2015 13:27

Deli z drugimi:

Share

Schneider Electric na 9. mestu na lestvice Global 100 najbolj trajnostnih korporacij na svetu v 2015

Schneider Electric se že drugo leto zapored uvršča med 10 najboljših družb na lestvici.
Schneider Electric na 9. mestu na lestvice Global 100 najbolj trajnostnih korporacij na svetu v 2015
Schneider Electric na 9. mestu na lestvice Global 100 najbolj trajnostnih korporacij na svetu v 2015

Podjetje Schneider Electric je osvojilo 9. mesto na tako imenovanem Global 100 indeksu, na katerem so razvrščene najbolj trajnostno usmerjene korporacije na svetu v letu 2015. Indeks je nedavno objavilo podjetje Corporate Knights iz Toronta, specializirano za investicijsko svetovanje in raziskave na področju korporativnega trajnostnega razvoja.

Po rezultatih na področju trajnostne usmerjenosti, so podjetja, ki so se uvrstila na lestvico Global 100 vodilna svetovna podjetja v svojih panogah. Podjetja so bila izbrana iz začetnega seznama, na katerem je bilo 4.609 podjetij. Njihova tržna kapitalizacija presega 2 milijardi ameriških dolarjev. Seznam podjetij, ki so uvrščena na lestvico Global 100 je nastal z uporabo 12 kvantitativnih kazalnikov trajnostne usmeritve, vključno s prihodki, ki jih podjetje ustvari glede na enoto potrošene energije ter pogostosti poškodb pri delu (v odnosu na izgubljeni čas, t.i. lost-time injury rate).

„Indeks Global 100 predstavlja korporativne pionirje, ki uporabljajo nove načine doseganja boljših rezultatov z manj vloženimi sredstvi,“ je povedal glavni izvršni direktor podjetja Corporate Knights Toby Heaps.

„Schneider Electric je že drugo leto zapored uvrščen med deset vodilnih družb, kar je izjemno priznanje za naše stalno prizadevanje na področju trajnosti. Schneider Electric poizkuša v svojem vsakodnevnem poslovanju pokazati in dokazati, kako so gospodarski, okoljski in družbeni interesi prepleteni. Merjenje rezultatov je pomembno, če želimo ustvariti pomemben učinek in dosegati stalne spremembe. Ravno zato je Schneider Electric uvedel specifične cilje in meritve svojih rezultatov ob koncu vsakega tromesečja, za kar uporabljamo orodje, imenovano Barometer planeta in družbe“, je dejal predsednik Uprave in glavni izvršni direktor podjetja Schneider Electric Jean-Pascal Tricoire.

Podjetje Schneider Electric sicer že deset let uporablja svoj Barometer, s katerim meri rezultate na področju trajnostnega razvoja. Gre za neke vrste točkovanje, ki ga uporabljajo od leta 2005, pri katerem spremljajo in prikazujejo triletne cilje in četrtletne rezultate. Z njimi opazujejo uspešnost podjetja na področju trajnostnega razvoja. Za vsak program podjetja uporabljajo poseben barometer oziroma ključni pokazatelj uspeha. Skupni napredek pri trajnostnem razvoju se točkuje z ocenami od ena do deset. Končni rezultat Barometra planeta in družbe za obdobje od 2012 do 2014 je medtem že presegel svoj triletni cilj (oceno 8/10), saj je že dosegel oceno 9,52 (od največjega možnega števila 10).

Več informacij o Barometru planeta in družbe je dostopnih na internetni strani, celotni seznam podjetij Global 100 pa tukaj.


Zastopnik za Schneider Electric v Sloveniji je podjetje Advant, d.o.o.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku