Poslovne rešitve
23.11.2023 12:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk

Samsung je dosegel 91,4 milijarde dolarjev vrednosti blagovne znamke in je zelo priznan zaradi spodbujanja dosledne strategije uporabniške izkušnje ter vodilnih tehnologij prihodnosti, kot sta 6G in umetna inteligenca.

Podjetje Samsung Electronics je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

Vrednost Samsung blagovne znamke se je v letu 2023 povečala na vseh poslovnih področjih, kljub upočasnjenem povpraševanju v svetovni IT industriji. Po podatkih podjetja Interbrand so na oceno podjetja Samsung Electronics pozitivno vplivali naslednji dejavniki:

 • Dosledno izboljševanje uporabniške izkušnje v celotnem podjetju na podlagi strategije One Samsung.
 • Povečana stopnja povezljivosti in izboljšane igralne izkušnje s pomočjo širokega portfelja izdelkov podjetja in sistema SmartThings.
 • Podjetje ima vodilno vlogo na področju prihodnjih inovativnih tehnologij, kot so 6G, umetna inteligenca, avtomobilska industrija, razširjena resničnost (AR) in navidezna resničnost (VR).
 • Dosledni ukrepi za krepitev vodilnega položaja ESG z ekološko ozaveščenimi dejavnostmi v vseh proizvodnih linijah.

“Zahvaljujoč podpori naših strank po vsem svetu vrednost blagovne znamke Samsung Electronics še naprej vztrajno raste, kljub na splošno zahtevnemu poslovnemu okolju,” je dejal YH Lee, predsednik globalnega oddelka za trženje pri podjetju Samsung Electronics. “Vedno si bomo prizadevali biti blagovna znamka, ki jo imajo rade naše stranke, in sicer z vodilno vlogo na področju tehnoloških inovacij, omogočanjem pomembnih izkušenj in nadaljnjimi prizadevanji za trajnostni razvoj.”

Vrednost blagovne znamke temelji na tehnologiji SmartThings, igralnih izkušnjah, vodilnih inovacijah v panogi in vodilni vlogi ESG

Konec lanskega leta je Samsung Electronics v okviru globalnega urada za trženje ustanovil center za neposredne stike s potrošniki (D2C – Direct-to-Consumer), da bi zagotovil integrirano spletno in osebno izkušnjo. Podjetje ima tudi center CX-MDE, ki je odgovoren za krepitev izkušnje z več napravami, da bi povečal sinergijo med izdelki in izboljšal splošno uporabniško izkušnjo.

Partnerstva so bila prav tako pomemben dejavnik, ki je v zadnjem letu povečal vrednost blagovne znamke Samsung. Na podlagi sistema SmartThings, ki zagotavlja enotno izkušnjo povezljivosti, Samsung še naprej krepi svoja odprta partnerstva za povezovanje ne le lastnih izdelkov, temveč tudi različnih naprav tretjih oseb. Poleg tega partnerstva z različnimi podjetji na področju mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, televizorjev, osebnih računalnikov in monitorjev strankam zagotavljajo optimizirano igralno izkušnjo.

Samsung še naprej vlaga v vodilne tehnologije prihodnosti, kot so 5G/6G, umetna inteligenca in avtomobilska industrija, ki bodo omogočile in opolnomočile potrošnike prihodnosti. Na področju polprevodnikov je bilo podjetje prepoznano zaradi svojih prvih inovacij v panogi, kot je DDR5 DRAM 12 nm razreda, in zaradi aktivnega pristopa k obetavnim panogam, od umetne inteligence do avtomobilske industrije in naprednih mobilnih naprav.

Okoljsko, družbeno in korporativno upravljanje (ESG – Environmental, social, and corporate governance) je bilo v središču pozornosti, saj so ekološko ozaveščene dejavnosti podjetja imele velik vpliv. Prizadevanja podjetja Samsung vključujejo večjo uporabo recikliranih materialov, kot so plastika iz zavrženih ribiških mrež, steklo in aluminij v serijah pametnih telefonov Galaxy S23 in Galaxy Z, odprto licenciranje tehnologije za daljinske upravljalnike na sončne celice, ki se uporablja pri televizorjih, sodelovanje s podjetjem Patagonia pri filtru Less Microfiber™ za pralne stroje in uvedbo načina nadzora porabe energije z umetno inteligenco v sistemu SmartThings Energy.

Priznana prizadevanja podjetja Samsung v vsakem poslovnem oddelku:

Mobilna telefonija

 • Inovacije kamere v Galaxy S23 seriji na podlagi povratnih informacij kupcev.
 • Začetek kampanje Pridruži se Flip strani in ohranitev vodilnega položaja v kategoriji prepogljivih telefonov.
 • Krepitev položaja v industriji iger za optimizacijo igralne zmogljivosti na napravah Galaxy s sodelovanjem z vodilnimi partnerji iz panoge iger.
 • ●        Dosledno izboljševanje dostopnosti svojih izdelkov in storitev, vključno s funkcijo ambientalni zvok na slušalkah Galaxy Buds.
 • ●        Aplikacija Samsung Global Goals za mobilizacijo skupnosti Galaxy in izobraževanje o načinih podpore globalnim ciljem.

Omrežja

 • Pionirstvo na področju inovacij 5G s tehničnim dominiranjem na področjih, kot sta virtualizirano radijsko dostopovno omrežje 5G (vRAN) in Open RAN.
 • Krepitev položaja v industriji 5G z močnimi partnerstvi z globalnimi telekomunikacijskimi Tier 1 operaterji.
 • ●        Obveščanje o trajnostnih vidikih Samsung omrežne tehnologije 5G.

Vizualni zasloni

 • Utrjevanje vodilnega položaja na svetovnem trgu z nenehnimi inovacijami izdelkov, vključno z Neo QLED 8K in Micro LED.
 • Krepitev položaja v igralni industriji z inovativnimi izdelki, kot so monitor Odyssey Ark, igralna platforma Samsung Gaming Hub in partnerstva z vodilnimi svetovnimi storitvami za pretakanje iger.
 • ●        Izboljšanje dostopnosti z načinom Relumino[1] in partnerstvo s Kraljevim nacionalnim inštitutom za slepe (RNIB – Royal National Institute for Blind People).

Gospodinjski aparati

 • Ohranjanje vodilnega položaja na svetovnem trgu v glavnih kategorijah gospodinjskih aparatov, kot so hladilniki in pralni stroji.
 • Izboljšanje uporabniške izkušnje v celotnem življenjskem ciklu izdelka na podlagi izkušenj strank.
 • Uvajanje nove vloge gospodinjskih aparatov z izdelki linije Bespoke in prejem nagrad za inovacije CES Innovation Award, iF Design Award in drugih.

Polprevodniki

 • Prve inovacije v panogi, kot je 12 nm DDR5 DRAM in utrjevanje vodilnega položaja na trgu.
 • Krepitev partnerstev na hitro rastočih področjih, kot sta umetna inteligenca in avtomobilska industrija.
 • ●        Širitev aplikacij Exynos na področje nosljive opreme in 5G.
 • Krepitev verodostojnosti s senzorji ISOCELL v vodilnih pametnih telefonih največjih proizvajalcev.
 • ●        Dosledna krepitev komunikacij ESG.

Interbrandove najboljše svetovne blagovne znamke (Interbrand Best Global Brands) so uvrščene na seznam glede na oceno vrednosti posamezne blagovne znamke, ki je rezultat celovite analize finančne uspešnosti podjetja, vpliva blagovne znamke na nakupe kupcev in konkurenčnosti blagovne znamke. Gre za ocenjevanje vrednosti blagovnih znamk z eno najdaljših zgodovin na svetu, ki je zaradi svoje verodostojnosti splošno priznana.


[1] Način Relumino: način gledanja, ki je zasnovan za izboljšanje vidnih sposobnosti slabovidnih oseb in poudarja določene dele videoposnetkov, kot so kontrast, barva in ostrina.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več