Računalništvo, telefonija
23.04.2014 11:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rufus Cuff: Vrhunska ruska pametna ročna ura z velikim zaslonom

Pametna ročna ura Rufus Cuff je takoj navdušila uporabnike spletnega portala IndieGoGo.
Pametna ročna ura Rufus Cuff je takoj navdušila uporabnike spletnega portala IndieGoGo.

Pametne ročne ure so zaradi (pre)majhnega zaslona na dotik bolj kot ne neuporabne, saj uporabnikom med uporabo povzročajo veliko preglavic in ponujajo le omejen nabor možnosti. To je ekipo ruskega start-up podjetja Rufus spodbudilo k zasnovi po mnenju mnogih poznavalcev ene najboljših pametnih ročnih ur na modrem planetu. Novost namreč meri kar 79 x 54 x 11 milimetrov in za prikazovanje slik uporablja kar 3-palčni (7,6-centimetrski) zaslon ločljivosti 400 x 240 slikovnih točk. Večji zaslon omogoča uporabo možnosti, ki so bile doslej na voljo le uporabnikom pametnih mobilnih telefonov, na primer pisanje daljših sporočil.

Pametna ročna ura Cuff ruskega podjetja Rufus navdušuje tudi po strojni plati, saj so jo inženirji opremili s procesorjem Cortex A8 podjetja Texas Instruments, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov, vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora in baterijo kapacitete 1.000 miliamperskih ur. Novost se lahko pobaha še s spletno kamero, podporo za spletno trgovino Google Play, možnostjo opravljanja video klicev, brezžično povezavo Bluetooth 4.0, zvočnikom, mikrofonom, spletnim brskalnikom in podporo za glasovno narekovanje sporočil.

Ker je pametna ročna ura Rufus Cuff združljiva tako z mobilnimi napravami Android kot iOS, je takoj prepričala uporabnike spletnega portala IndieGoGo, saj je ruskemu podjetju že uspelo zbrati potrebna zagonska sredstva v višini preračunanih 145 tisoč evrov. Če bo šlo vse po sreči, bodo prvi uporabniki trenutno najboljšo pametno ročno uro na modrem planetu prejeli že septembra letos (bit.ly/Rufus-Cuff).


Prijavi napako v članku