Strojna oprema
30.01.2007 08:17

Deli z drugimi:

Share

Radodarni Cisco


TelePresence je eden najboljših in najdražjih sistemov za realnočasovno komuniciranje, ki zmore premagati vse razdalje.

Podjetje Cisco Systems je napovedalo, da bo vladam v Egiptu, Jordaniji, Libanonu, Turčiji in Združenim Arabskim Emiratom za izboljšanje komunikacije in sodelovanja znotraj države in med njimi podaril po dva sistema Cisco TelePresence.

“V vse bolj globalnem in povezanem svetu postajajo komunikacije in medsebojna sodelovanja vse pomembnejša – ne le posameznikom in podjetjem, temveč tudi državam,” je povedal John Chambers, predsednik uprave in generalni direktor podjetja Cisco Systems. “Cisco TelePresence vpeljuje povsem nov način komunikacije in sodelovanja, prevzem te tehnologije pa v danes napovedanih državah prikazuje vlogo, ki jo lahko ima IKT v državah s področja Emergin Markets. Verjamemo, da bo vpeljava najsodobnejših tehnologij kot je TelePresence v vsaki izmed teh držav pripomogla k večji interakciji znotraj države in regije, kar predstavlja nov način izboljševanja življenja in priložnosti za njihove državljane.”

Novica je bila objaviljena na mednarodni donatorski konferenci Paris III, ki je potekala v francoskem glavnem mestu in katere cilj je bil odkriti nove načine za izgradnjo bolj obetajoče prihodnosti za libanonsko ljudstvo.

“Cisco verjame, da ima IKT možnost vnesti višjo vrednost, sodelovanje in v končni fazi tudi storilnost v skupnostih in državah. Te prednosti imajo dokazan učinek tako na družbeno kot na gospodarsko rast v Emergin Markets regijah,” je zaključil Chambers.

Cisco Systems predvideva, da bodo sisteme TelePresence v vseh petih državah vgradili v šestih mesecih. Ob koncu leta namerava John Chambers gostiti konferenco z regionalnimi vodji prek rešitve TelePresence, ki se bo osredotočala na vprašanja globalne pomembnosti, vključevala pa bo tudi izobraževanje in zdravstveno varstvo.

V podjetju Cisco Systems ocenjujejo donacijo v skupni vrednosti približno 6 milijonov dolarjev, ki bo vključevala sisteme TelePresence, njihovo načrtovanje, zasnovo in namestitev ter celoletne stroške podpornih storitev. Donacija vključuje najzmogljivejšo različico, Cisco TelePresence 3000. Vsak sistem vključuje tri 65-palčne plazme – zaslone, skupaj s posebej zasnovanimi mizami, za katerimi lahko sedi šest udeležencev na eni strani, ali pa “navidezne mize” za 12 udeležencev. Sistem podpira sliko realne velikosti, video ultra visoke ločljivosti in možnosti prostorskega zvoka.

Cisco Systems je predstavil svojo ponudbo rešitve Cisco TelePresence oktobra lani. Skozi inovacije na področju videa, avdia in tehnologij komuniciranja na daljavo prek omrežij internetnega protokola (IP), Cisco omogoča komuniciranje tudi ljudem na oddaljenih lokacijah, kjer lahko komunicirajo prek omrežja, ki se zdi kot da bi se odvijalo v isti sobi. Uporaba terminalov je tako preprosta kot vzpostavitev običajnega telefonskega klica.


Prijavi napako v članku