Telefonija
08.08.2005 09:28
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenos športnega dogodka na mobilni TV

Projekt mobilne televizije se na Finskem nadaljuje s prenosom svetovnega atletskega prvenstva IAAF v Helsinkih – sodelujoči v pilotskem projektu Finnish Mobile TV bodo lahko prvič v zgodovini spremljali prenose tekem na mobilnem telefonu. YLE (The Finnish Broadcasting Company) bo uporabnikom mobilne televizije ponudila paket z več različnimi kanali, ki vključujejo prenose YLE TV1 in YLE TV2, dodatno pa jim bodo na voljo tudi posamezni dogodki (tekme na stezi, tekme na travi, hitra hoja in maraton).

V času svetovnega atletskega prvenstva v Helsinkih bodo uporabnikom mobilne televizije na voljo tudi ostali programi, kot so: YLE TV1, MTV3, Nelonen, CNN, BBC World in Eurosport. Vse programe si je mogoče ogledati na mobilnem telefonu Nokia 7710, ki je dodatno opremljen za sprejemanje TV programov.

Svetovno atletsko prvenstvo je odličen primer za demonstracijo uporabnosti in priročnosti mobilne televizije. Uporabniki lahko tekme spremljajo kadarkoli – na poti do stadiona in tudi med opravljanjem različnih opravil.

Podjetja Digita, Elisa, MTV, Nelonen, Nokia, Sonera in YLE so se povezala v pilotskem projektu mobilne televizije, ki je trajal med 8. marcem in 20. junijem 2005. Projekt je potekal na področju Helsinkov in testiral uporabnost mobilne televizije. Po končanem projektu je 58 odstotkov uporabnikov zatrdilo, da verjamejo v uspeh mobilne televizije. Testni uporabniki so svoje najljubše kanale spremljali na mobilnem aparatu med 5 in 30 minutami dnevno.

Več informacij na www.finnishmobiletv.com.


Prijavi napako v članku