Računalništvo, telefonija
23.08.2013 06:29
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Omate TrueSmart: Pametna ročna ura z Androidom

Podjetje Omate je pripravilo ročno uro TrueSmart, na kateri je nameščen »čistokrvni« mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean z nekoliko prirejenim grafičnim vmesnikom. Novost naj bi bila nared za prodajo že konec oktobra oziroma najkasneje v prvi polovici novembra.
Pametno ročno uro TrueSmart lahko uporabljamo tako v navezi s pametnim mobilnim telefonom kot povsem samostojno.
Pametno ročno uro TrueSmart lahko uporabljamo tako v navezi s pametnim mobilnim telefonom kot povsem samostojno.

Številni strokovnjaki so že na začetku letošnjega leta napovedali, da bo v drugi polovici leta trg poplavljen s pametnimi ročnimi urami. Pri podjetju Omate pa so s pripravo ročne ure TrueSmart šli še nekoliko dlje, saj lahko novost uporabljamo tako v navezi s pametnim mobilnim telefonom kot povsem samostojno. To ne preseneča, saj je na njej nameščen »čistokrvni« mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean z nekoliko prirejenim grafičnim vmesnikom.

Strojna oprema pametne ročne ure Omate TrueSmart ni ravno od muh, saj obsega zaslon z 1,54-palčno (3,9-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 240 x 240 slikovnih točk, 2-jedrni procesor Cortex A7 frekvence 1,3 gigaherca in digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD (do 32 gigabajtov). Tu je na voljo še reža za telefonsko kartico SIM z možnostjo povezovanja v omrežja 3G. Novost je kot nalašč tudi za ekstremne športnike in ljubitelje narave, saj je odporna na padce, udarce, tresljaje, vlago in celo vodo.

Navdušenja nad pametno ročno uro ne skrivajo niti uporabniki spletnega portala Kickstarter (http://goo.gl/5f0oI0), saj gre novost naprodaj kot vroče žemljice, in to kljub temu, da je vrednotena na preračunanih 135 evrov. Novost naj bi bila nared za prodajo že konec oktobra oziroma najkasneje v prvi polovici novembra.


Prijavi napako v članku