Industrija
22.04.2021 06:00

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Industrija z digitalizacijo do bliskovitega napredka

Industrija se iz vidika proizvodnje in povpraševanja sooča z velikimi izzivi. Potrošniki zahtevajo novejše, visokokakovostne izdelke po ugodni ceni in želijo jih še danes. Podjetja so se težav lotili z različnimi prijemi, skupen faktor pa je digitalna tehnologija.

Vodilne industrije so si enotne, da digitalna tehnologija hitro dobiva novo vlogo. Ni več le orodje za boljšo učinkovitost, postaja gonilo za nadaljnje inovacije in dosežke. Digitalizacija je vir obsežne in temeljite preobrazbe številnih poslovnih področij, kjer omogoča nepredstavljive možnosti za razvoj, a hkrati prinaša tudi številna tveganja. Kaj pa je digitalizacija industrije? Digitalizacija pomeni vključitev digitalne tehnologije v vse spektre poslovanja, kar privede do bistvenih sprememb v delovanju podjetja in v samem načinu predstavitve izdelkov potrošnikom.

Z digitalizacijo so se pojavili tudi novi trendi, kot so pametna proizvodnja, pametne tovarne in industrija 4.0. Industrija 4.0 namiguje na četrto industrijsko revolucij, ko je naslednji korak premik proizvodnje iz fizičnega v digitalni svet. Digitalna preobrazba bo združila tradicionalne proizvodne načine z naprednimi tehnologijami, ki bodo za razvoj in odpravljanje pomanjkljivosti delovale vzajemno.

Kako prepoznati, ali je vaš računalnik okužen?

Nakup novega ali rabljenega računalnika je podobno kot nakup novega avtomobila. Ko se prvič usedete na stol, poslušate prepoznaven zvok navijanja ventilatorjev, bleščeče lučke v ohišju, komaj čakate, da preizkusite, kaj zmore nova zverina.

Pri nakupu računalnika lahko uporabnike razdelimo v dve skupini: na tiste, ki si sami izberejo komponente in tudi sami sestavijo računalnik ter na tiste, ki raje kupijo že sestavljenega. Ne glede na to, v katero skupino spadate, se zagotovo vsi strinjamo, da je nakup računalnika pustolovščina. Več mesecev raziskav, izbiranje najboljših komponent in čakanje akcijskih cen ali paketov. Za nekatere je ta proces veliko bolj razburljiv kot pa dejanska uporaba računalnika. Ko ga končno dobimo v roke, bodisi prenosnega ali namiznega, znamke Windows, Apple ali Linux, komaj čakamo, da namestimo svoje najljubše programe, orodja ali igre. Tukaj pa se začnejo pojavljati težave.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • OnePlus Watch: datum izida, cena in vse, kar morate vedeti o njej
  • LG zapušča trg mobilne telefonije
  • eFlamingo, slovenski revolucionarni startup v »gaming« industriji

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

Naročite se na revijo Računalniške novice TUKAJ.

Vas zanima več iz te teme?
Industrija 4.0

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več