Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
15.05.2023 07:15

Deli z drugimi:

Share

Popoln prilagodljiv mikro podatkovni center vse-v-enem

Pri izdelavi in naročanju lastnega podatkovnega centra želite ustvariti občutek predvidljive prihodnosti. Naša popolna rešitev za vašo IT infrastrukturo je na voljo za vse razpoložljive izhodne moči in jo lahko individualno konfigurirate ter enostavno prilagodite vašim pogojem uporabe.
Standardiziran in prilagodljiv. Mini podatkovni center, ki predstavlja najboljšo rešitev. Foto: Rittal
Standardiziran in prilagodljiv. Mini podatkovni center, ki predstavlja najboljšo rešitev. Foto: Rittal

Mikro podatkovni center RiMatrix Micro Data Center

Prilagodljive rešitve mikro podatkovnih centrov

Razvoj digitalizacije na številnih področjih povzroča nastanek novih vrst in velikosti podatkov. V vseh panogah – v avtomobilski, energetski ali proizvodni industriji – se ustvarjajo neverjetne količine podatkov, ki jih je treba filtrirati in shraniti blizu vira nastanka, da se omogoči njihova učinkovita obdelava v realnem času. To so bili glavni razlogi za razvoj novih mikro podatkovnih centrov.

Na obrobju (“robu”) omrežja mikro podatkovni centri obdelujejo podatke s kratkimi časi zakasnitve, tako da jih je mogoče uporabiti skoraj v realnem času. Pozabite na oddaljene centralizirane podatkovne centre in ohranite nadzor nad svojimi podatki. Poleg tega so mikro podatkovni centri zasnovani tako, da sprejmejo celotne IT infrastrukture, npr. v državnih upravah in v supermarketih. Ker delujejo kot podatkovna središča, se lahko uporabljajo tudi za varnostno kopiranje vaših podatkov.

Vse-v-enem: Popolna OT rešitev za vašo IT infrastrukturo

Rittal je v skladu z razvijajočimi trendi decentralizacije zasnoval novo vrsto podatkovnega centra. Mikro podatkovni centri RiMatrix ponujajo mednarodno standardizirane in popolne OT rešitve, ki izpolnjujejo vaše zahteve, vključno s tistimi v robnem sektorju. Uporabite jih lahko za vse razpoložljive izhodne moči, jih opremite po meri in jih zlahka prilagodite vašim pogojem uporabe. Standardizirani moduli zagotavljajo visoko stopnjo prilagodljivosti in razširljivosti, ki omogočajo enostavno razširjanje infrastrukture, da sledi vašim zahtevam.

Podatkovni centri RiMatrix imajo resnično vsestranske rešitve, saj združujejo vso pomembno sistemsko osnovo v eni napravi: ohišje, napajanje, hlajenje, nadzor in varnost. So pripravljeni za prihodnost in zasnovani za reševanje trenutnih in prihodnjih problemov. Naš konfigurator opravi preverjanje združljivosti, kar močno zmanjša napake v procesu naročanja in zagotovi nemoteno delovanje. Vaš kontakt v podjetju Rittal vse vaše individualne zahteve vnese v konfigurator in vam na podlagi tega pripravi popolnoma prilagojeno ponudbo.

Kameleonski mikro podatkovni center

Mikro podatkovni center RiMatrix Micro Data Center vam prinaša prilagodljivost, ki jo potrebujete za preživetje v sodobnem industrijskem svetu. Podatkovni center se lahko prilagodi neštetim situacijam. Prostorsko varčne rešitve so bile podrobno načrtovane in dokumentirane ter si jih lahko pred dejanskim naročilom tudi ogledate s pomočjo navidezne resničnosti in s tem preverite prostorsko izvedljivost vzpostavitve mikro podatkovnega centra. CFD analize vam omogočajo vizualizacijo vaših individualnih konceptov hlajenja.

Najvišje stopnje prilagodljivosti, varnosti in učinkovitosti so usklajene do popolnosti, da zadostijo tudi najmanjšim individualnim zahtevam:

Blue e+: hladilne moči od 1,6 kW do 5,8 kW

Notranje rešitve za majhne in srednje velike aplikacije. Na voljo so različne velikosti ohišij in različne hladilne moči, ki se natančno prilagajajo vašim potrebam in so enostavne za namestitev (brez dodatnih cevovodov). Pasivno hlajenje s patentirano hibridno tehnologijo prinaša povprečne prihranke energije v višini kar 30 %.*

*V primerjavi z običajnimi hladilnimi rešitvami na osnovi hladilnih sredstev.

LCU: hladilne moči od 3 kW do 6,5 kW

Notranje rešitve za visoke varnostne zahteve in srednje velike IT aplikacije. Enostavno načrtovanje in namestitev brez izgube prostora. Tekočinska hladilna enota se integrira v ohišje in ponuja izjemno učinkovito in stroškovno ugodno hlajenje ter znižuje vaš ogljični odtis.

LCP: hladilne moči od 12 kW do 53 kW

Notranje rešitve za srednje in velike IT aplikacije. Enostavno načrtovanje in prilagodljivost. Hlajenje omogoča izmenjevalnik toplote zrak/hladilno sredstvo (LCP DX) ali izmenjevalnik toplote zrak/voda (LCP CW). Hlajenje se razlikuje glede na zasedenost ohišja. Visoka zmogljivost hlajenja na majhnem območju (1-4 stojala).

LCP DX: Odlično za hlajenje srednje in visoko zmogljivih IT aplikacij.

LCP CW: Izjemno visoke toplotne obremenitve se odvajajo iz IT ohišij s toplotnimi izmenjevalniki zrak/voda.

IT aplikacije za zunanjo uporabo

Zunanje rešitve s hladilno močjo do 5 kW. Vzdržljive in enostavne za namestitev (brez dodatnih cevovodov). Pasivno hlajenje s patentirano hibridno tehnologijo prinaša povprečne prihranke energije v višini kar 30%*.

*V primerjavi z običajnimi hladilnimi rešitvami na osnovi hladilnih sredstev.

Pregled glavnih prednosti:

  • Enostavna vzpostavitev podatkovnega centra za robne aplikacije.
  • Popolna OT rešitev iz enega vira.
  • Mednarodna standardiziranost.
  • Združljivost z vsemi veljavnimi varnostnimi standardi.
  • Modularna zasnova in enostavna konfiguracija.
  • Konfiguracija brez napak prihrani čas in zmanjša možnost za napake.
  • Enostavna uporaba.
  • Preverjena in preizkušena Rittal kakovost.
  • Hitra dostava.

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Rittal podatkovni centri

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več