Industrija
Poslovne rešitve
28.10.2021 11:54
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sistem track-and-trace za popolno sledljivost proizvodnje

Sposobnost sledenja komponent, ki jo spodbujata avtomobilska in letalska industrija, hitro pridobiva na pomenu.

V tem okviru Schuler ponuja track-and-trace rešitev za obdelovalne obrate v Digital Suite, ki so osnovani na tehnologiji German Edge Cloud. Schuler Digital Suite s “track-and-trace application powered by GEC” se med drugim uporablja tudi v pametnem obratu Smart Press Shop podjetij Schuler in Porsche. To je rezultat partnerstva, ki sta ga sklenila German Edge Cloud (GEC), specialist za robno računalništvo in spletne sisteme, in podjetje Schuler, proizvajalec strojev in obratov.

Schuler in German Edge Cloud s svojim sodelovanjem združujeta strokovno znanje preoblikovalske tehnologije s tehnologijo robnega in spletnega računalništva, da bi dosegla večjo preglednost in povezovanje v proizvodnji ter v celotni vrednostni verigi. Ta skupna rešitev se že uporablja v pilotnem projektu: Smart Press Shop GmbH & Co KG, sodelovanjem med podjetjema Porsche in Schuler s popolnoma omrežno povezanim obratom Halle an der Saale v Nemčiji, ki se uporablja za prilagodljivo proizvodnjo avtomobilskih delov za Porsche in druge proizvajalce.

“Z novim obratom na osnovi podatkov in s tem povezanim sistemom Schuler Digital Suite track-and-trace se odzivamo na pozive svojih strank po enostavnih in celovitih rešitvah,” razlaga Domenico Iacovelli, generalni direktor Schuler Group. Kot partner na poti digitalizacije podjetje tako zagotavlja popolno preglednost v proizvodnji: “V primeru odpoklica katerega koli izdelka je na primer mogoče izslediti celotno dobavno verigo brez izjem in hitro prepoznati vzrok napake.”

Domenico Iacovelli

GEC je prispeval osrednji programski modul za track-and-trace sistem, medtem ko Schuler razvija tudi dodatne module, ki temeljijo na pristopu “uporabniku usmerjenega oblikovanja”. Aplikacija deluje na različnih prenosnih napravah. To podjetjem omogoča optimalno združevanje virov.

“Tako Schuler kot skupina Friedhelm Loh Group z German Edge Cloud spodbujata inovacije v industrijskih majhnih in srednje velikih podjetjih,” je povedal profesor Friedhelm Loh, lastnik in predsednik uprave skupine Friedhelm Loh Group.

Združevanje track-and-trace z robnim računalništvom v oblaku

German Edge Cloud v novo partnerstvo prinaša svoje dolgoletno znanje pri razvoju in načrtovanju integracijskih projektov v proizvodnji in v prihodnost usmerjene industrijske rešitve, ki temeljijo na Premise Edge ONCITE. Ključna prednost za uporabnike je popolno lastništvo in suverenost podatkov, tako da strokovno znanje in kritični podatki o proizvodnji ostanejo v pravih rokah. Poleg tega je sistem track-and-trace združljiv z javnimi oblaki večjih proizvajalcev in hibridnimi oblaki, kot je zasebni oblak Schuler Cloud.

Prof. Friedhelm Loh

Popoln dokaz kakovosti

Skupna rešitev podjetij Schuler in German Edge Cloud je zasnovana za popolno sledljivost proizvodnje. Ena ključnih komponent je sistem track-and-trace, ki na podlagi doslednih podatkov zagotavlja popolno sledljivost proizvodnih procesov.

Sistem track-and-trace med drugim zagotavlja kakovostne podatke. Omogoča neprekinjene podatke o stanju proizvodnje in popolno preglednost trenutnega proizvodnega procesa. Poleg tega je mogoče hitro prepoznati poškodovane dele v primeru okvare. Prilagodljiva rešitev “Track & Trace powered by GEC”, ki deluje na sistemih podjetja Schuler in drugih preoblikovalskih sistemih, ima še dodatno dodano vrednost v kakovosti, razširljivosti, stroškovni učinkovitosti in preglednosti proizvodnje. Na prvi stopnji aplikacija omogoča sledljivost. V prihodnosti naj bi bil sistem zasnovan tudi za povezavo z obsežnimi sistemi in programi, kot je SAP ERP in bo podlaga za umetno inteligenco (AI) za optimizacijo proizvodnje.

Rešitev track-and-trace se že preizkuša v Smart Press Shop, inteligentnem, popolnoma omrežno povezanem preoblikovalskem obratu za prilagodljivo proizvodnjo avtomobilskih delov. Obrat je bil zgrajen na 13 ha velikem zemljišču v Halle an der Saale. Namen projekta je dvigniti učinkovitost proizvodnje in digitalizacijo pomembnih procesnih stopenj v avtomobilski proizvodnji na višji nivo. Poleg tega krajše logistične poti zmanjšujejo ogljikove emisije in bodo sčasoma omogočile “zero impact factory – proizvodnjo z nič emisijami”. V obratu Smart Press Shop se izdelujejo deli za Porsche in druge blagovne znamke skupine Volkswagen.

Več preberite na www.rittal.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Rittal

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več