Računalništvo, telefonija
19.06.2016 15:16
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neumna igra na družbenih omrežjih usodna za 12 letnika

Bolj kot je igra neumna in nevarna, večja je njena priljubljenost.
Bolj kot je igra neumna in nevarna, večja je njena priljubljenost.

Čeprav bi morala družbena omrežja služiti le kot »sredstvo« za ohranjanje osebnih, poslovnih in družinskih stikov temu predvsem pri mlajši populaciji žal ni tako. Na njih namreč najdemo vse več uporabnikov oziroma ljudi, ki slepo sledijo čredi. Dovolj je namreč le ena dovolj izvirna in zabavna vsebina, da ta kot za stavo pritegne na sto tisoče uporabnikov.

Ena izmed takšnih vsebin, ki je že pred nekaj časa dobesedno obnorela uporabnike družbenih omrežij širom sveta, je igra, v kateri se mladostniki same sebe ali ob pomoči drugih dušijo do te mere, da izgubijo zavest oziroma tako imenovana igra »Chocking game«. Čeprav se mnogim ženskam in fantom ta »podvig« zdi zanimiv in zabaven, je bil ta pred kratkim usoden za 12-letnika. Mladostniku Karnelu Haughtonu se je namreč med igro zapletlo to te mere, da je ostal v nezavesti.

Čeprav je mladostnika mati našla nezavestnega v spalnici in ga nemudoma odpeljala v bolnišnico, mu ni bilo več pomoči. Trenutno še ni jasno, ali je bil v sobi z njim še kdo ali se je igro mladostnik šel sam. Ne glede na to gre za zelo nevarno igro, ki vam jo seveda odsvetujemo.


Prijavi napako v članku