Operacijski sistemi
11.05.2013 14:57

Deli z drugimi:

Share

Mozilla podarja pametne mobilnike Firefox OS!

Da bi še spodbudili razvoj aplikacij za Firefox OS, so programerji organizacije Mozilla sprejeli odločitev, da omejenemu številu programerjev mobilnik Geeksphone Keon kar podarijo. V zameno pa ti seveda pričakujejo pripravo bogate paleta aplikacij in iger zanj.
Programerji od organizacije Mozilla lahko z malo sreče povsem brezplačno prejmejo pametni mobilnik Geeksphone Keon!
Programerji od organizacije Mozilla lahko z malo sreče povsem brezplačno prejmejo pametni mobilnik Geeksphone Keon!

Organizacija Mozilla ima z mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS zelo ambiciozne načrte, saj z najrazličnejšimi prijemi spodbuja razvoj aplikacij in iger zanj. Programerji se namreč dobro zavedajo, da je uspeh mobilnega operacijskega sistema bolj kot od mobilnih naprav odvisen od števila in uporabnosti aplikacij. Da bi še dodatno spodbudili razvoj aplikacij, so se programerji organizacije Mozilla odločili, da omejenemu številu programerjev pametni mobilni telefon Geeksphone Keon z mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS kar podarijo.

Spletni obrazec za oddajo vloge za prejem brezplačnega pametnega mobilnega telefona Geeksphone Keon je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/g0MeR. Tu je poleg osebnih podatkov seveda potrebno še obrazložiti, kakšne aplikacije ali igre bomo pripravili za mobilni operacijski sistem Firefox OS in z malo sreče bo prikupen mobilnik lahko naš. Izzivov je tu več kot na pretek, saj Mozillin lasten operacijski sistem kot prvi temelji na osnovi programskega jezika HTML5.

Tu velja še omeniti, da ima pametni mobilni telefon Geeksphone Keon za prikazovanje slik na voljo 3,5-palčni (8,9-centimetrski) zaslon, medtem ko za preračunavanje podatkov skrbi gigaherčni procesor Snapdragon S1. Preostala strojna oprema pa zajema še vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov (razširljiv preko kartice microSD), 512-megabajtni sistemski pomnilnik, digitalni fotoaparat ločljivosti treh milijonov točk in baterijo kapacitete 1.580 miliamper ur.


Prijavi napako v članku