Računalništvo, telefonija
04.07.2017 13:17
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ming-Chi Kuo razkril vse kar morate vedeti o iPhone 8

Nove informacije o iPhone 8
Nove informacije o iPhone 8

Tisti med vami, ki podrobno spremljate tehnološko industrijo že dobro poznate analitika iz podjetja KGI Securities. Ming-Chi Kuo spada med najbolj ugledne in zanesljive vire, ko se gre za prihajajoče applove produkte. Zato se vsi pomembnejši mediji osredotočajo ravno na njegove napovedi. Kuo na podlagi svojih virov, med katere spadajo številni applovi podizvajalci, posreduje izjemno natančne napovedi o tem kaj pri Applu načrtujejo. Tokrat je javnosti predstavil nove informacije o iPhone 8.

Kot pričakovano bodo predstavljeni trije modeli iPhone in sicer iPhone 7S, 7S Plus in iPhone 8. Naziv za slednjega še ni določen zato lahko Apple presenti. Prva omembe vredna novica je, da novi iPhone 8 ne bo imel čitalnika prstnih odtisov v samem zaslonu. Veliko govoric je omenjalo to možnost in predstavljene so že bile tudi prve prototipne rešitve. Vendar pa kot kaže tehnologija še ni tako daleč, da bi jo pri Applu vgradili v novo generacijo iPhona. Namesto tega se omenja 3D skeniranje obraza. Tehnologija je podobna kot jo imajo določeni telefoni konkurence a obstaja pomembna razlika. Skeniranje obraza poteka s pomočjo 3D tehnologije kar pomeni, da senzorjev ni možno preslepiti s fotografijo vašega obraza. Omenjena tehnologija naj bi bila nadomestilo za Touch ID oziroma dodatek saj ni jasno ali bo Touch ID integriran v telefon ali ne.

Razmerje med zaslonom in ohišjem pametnega telefona naj bi pri iPhone 8 bilo večje od kateregakoli pametnega telefona. To je dobra novica saj pomeni, da bodo robovi ob zaslonu tanjši in z manjšo površino kot pri kateremkoli pametnem telefonu do zdaj. Nov naj bi bil tudi Apple Neural Engine čip s katerim naj bi pametni telefon upravljal vse aktivnosti povezane z umetno inteligenco in strojnim učenjem.

Pri tehničnih specifikacijah naj bi tako iPhone 8 kot tudi iPhone 7S Plus imela 3GB RAM. Manjši iPhone 7S naj bi imel samo 2GB RAM. Razlog za to je kamera z dvema senzorjema saj naj bi dodatni senzor zahteval 1GB RAM več. Zanimva je tudi navedba spominskih različic. Namesto treh, kot je bilo običajno v zadnjih letih, naj bi bile na voljo izključno 64GB in 256GB verzija.Prijavi napako v članku