Facebook
14.11.2016 10:30
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mark Zuckerberg in dodatnih 2 milijona uporabnikov Facebooka razglašenih za mrtve

Mark Zuckerberg in dodatnih 2 milijona uporabnikov Facebooka razglašenih za mrtve
Mark Zuckerberg in dodatnih 2 milijona uporabnikov Facebooka razglašenih za mrtve

Facebook je v petek, 11.11. 2016, svojega ustanovitelja Marka Zuckerberga in številne ostale uporabnike družbenega omrežja oznanil za mrtve. Ja prav ste prebrali! Šlo naj bi za grozno napako, ki pa je bila rešena dokaj hitro. Sporočilo, ki je sicer namenjeno “memorializiranim” profilom (po smrti uporabnikov), je bilo objavljeno na še kako živih profilih, je za portal Bussines Insider povedal predstavnik Facebooka.

Po poročanju ameriških medijev, je bilo objavljenih več kot dva milijona memorialov na profilih uporabnikov. Celo Mark Zuckerberg ni imun na napake Facebooka. V njegovem memorialnem sporočilu, na njegovem profilu, je pisalo, da upa, da bodo vsi, ki so ga imeli radi, sočutno pristopili do objav, ki jih bodo ljudje objavljali o njegovem življenju.

Družbeno omrežje Facebook se je opravičilo za to napako in karseda hitro ukrepalo. Lahko si le predstavljamo kako je tisti, ki je bil odgovoren za ta “flop”, na svoji koži občutil odgovornost za razglasitev mrtvih, ki to sploh niso. Napačne memorialne objave so vsebovale povezave do obrazcev, ki jih lahko izpolnimo, ko nekdo umre in se nato njegov profil spremeni v “on-line” memorialno stran. Nekateri so se celo spraševali, če Facebook ni slučajno nalašč storil to “napako”, da bi tako preizkusil svojo orodje.

Komentarji označeni z #FacebookDead in #FacebookRapture so postali viralni v trenutku. Ljudje so se predvsem preko Twitterja norčevali iz Facebookovega pripetljaja.


Prijavi napako v članku