Facebook
Računalništvo, telefonija
Triki in nasveti
18.05.2023 07:20
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Whatsapp Chat Lock: več zasebnosti za intimne pogovore

Nova funkcionalnost aplikacije omogoča, da svoje klepete zaklenemo z geslom ali biometričnimi podatki. Ta funkcija je še posebej koristna za tiste, ki svoj telefon občasno delijo z drugimi.

V podjetju Meta, ki si lasti Facebook, Instagram in tudi Whatsapp pravijo, da je njihova strast najti nove načine, kako pomagati ohraniti uporabnikova sporočila zasebna in varna. 15. maja so napovedali funkcijo “Chat Lock” v aplikaciji Whatsapp, ki uporabnikom omogoča zaščito najbolj intimnih pogovorov z dodatno plastjo varnosti.

V praksi “Chat Lock” pomeni, da ko zaklenemo klepet, ta pogovor izgine iz našega nabiralnika s sporočili in se premakne v svojo mapo, do katere je mogoče dostopati samo z geslom naprave ali biometričnimi podatki, kakršen je na primer prstni odtis. V obvestilih pa se vsebina tega klepeta samodejno skrije.

Verjamemo, da bo funkcija deležna velikega odobravanja tistih, ki občasno delijo telefon s člani družine ali v trenutkih, ko nekdo drug drži v rokah vaš telefon ravno takrat, ko prispe posebej pomembno sporočilo.

Zaklepanje klepeta v Whatsappu predstavlja pomemben korak naprej pri ohranjanju zasebnosti in varnosti digitalne komunikacije. V današnjem času, ko se vse več pogovorov odvija po digitalnih kanalih, je ključnega pomena, da imamo nadzor nad tem, komu omogočamo dostop do najbolj intimnih pogovorov.

Ta novost bo nedvomno olajšala uporabo aplikacije in pomirila uporabnike glede varnosti. Z dodatnimi možnostmi, ki jih načrtujejo v prihodnosti, bo Whatsapp omogočil še večjo prilagodljivost in varnost pri upravljanju s klepeti. S tem korakom potrjuje svojo zavezanost k zagotavljanju zasebnosti in napredne uporabniške izkušnje, ki je v skladu z najvišjimi standardi.

Klepet lahko zaklenete tako, da tapnete ime posameznika v klepetu ali skupine in izberete možnost zaklepanja. Če boste želeli klepete znova razkriti, pa vašem nabiralniku počasi povlečete navzdol in vnesete geslo ali biometrične podatke.

V naslednjih nekaj mesecih bodo pri Meti dodali več možnosti za “Chat Lock”, vključno s ključavnicami za spremljevalne naprave in ustvarjanjem lastnega gesla za klepete, tako da boste lahko uporabili edinstveno geslo, drugačno od gesla vašega telefona.

Meta sporoča, da funkcijo “Chat Lock” postopoma uvajajo po vsem svetu, tako da je pri nekaterih uporabnikih že na voljo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
WhatsApp aplikacija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500
Internet je vozlišče inovacij in temelj sodobne družbe. Okolja, kjer je internet prosto dostopen in zanesljiv, beležijo nepredstavljiv razvoj. Internetna dostopnost pa ni samoumevna. ... Več