Strojna oprema
07.01.2006 11:14

Deli z drugimi:

Share

Linksysovi dostopni točki z napajanjem prek omrežja


Linksys WAP54GP

Podjetje Linksys, podružnica podjetja Cisco Systems, je napovedalo dve novi Wireless-G dostopni točki za majhna podjetja z napajanjem prek omrežja (Power over Ethernet – PoE). Novi dostopni točki Wireless-G Access Point s PoE (WAP54GP) in Wireless-G Exterior Access Point s PoE (WAP54GPE) omogočata hiter in varen brezžični dostop tako znotraj kot na prostem.

Ob namestitvi dostopnih točk na težavnih in težko dostopnih lokacijah je lahko polaganje električne napeljave zelo dolgotrajen in drag postopek. Zmogljivost napajanja prek Etherneta (PoE) po standardu 802.3af omogoča preprosto in cenovno ugodno namestitev, kjer električne vtičnice niso na voljo kot na primer na stropih, v skladiščih, na stenah ali dvoriščih. Dostopne točke se napajajo prek Ethernetnega kabla povezanega v usmerjevalnik ali stikalo, ki podpira PoE. Nove dostopne točke Wireless-G omogočajo brezžičnim prenosnikom in namiznim računalnikom povezavo z drugimi odjemalci Wireless-G ali B in ožičenimi omrežji za izmenjavo datotek, virov in hitre širokopasovne povezave v internet.


Linksys WAP54GPE

Dostopne točke je mogoče uporabiti tudi kot most, neke vrste “kabel brez kabla” za povezavo oddaljenih območij, s čimer ustvarimo eno omrežje z deljenimi viri. Za podjetja z zaupnim in javnim dostopom je dostopnim točkam mogoče nastaviti več nastavitev SSID in VLAN, kar loči omrežni promet. Dostopne točke so izvrstne za majhna podjetja, pri katerih je več delovnih območij ločenih z majhnimi razdaljami ali kjer bi bilo težko namestiti nove žice.

“Mnoge naše stranke med majhnimi podjetij so se zanimale za brezžične rešitve z možnostjo PoE, da bi lahko razširile svoja brezžična omrežja na več območij po podjetju,” je povedal Allen Powell, direktor prodaje za Linksys, in dodal: “Te dostopne točke dajejo našim strankam možnosti, ki jih potrebujejo, da bi postale bolj produktivne. Linksys ima trenutno v prodaji več kot 70 brezžičnih izdelkov in to so prvi, ki ponujajo možnost PoE.”

Tako dostopne točke za uporabo v prostorih kot tiste za uporabo na prostem podpirajo šifriranje podatkov po protokolu Wired Equivalent Privacy (WEP) in vodilnem brezžičnem varnostnem protokolu Wi-Fi Protected Access (WPA), ki uporablja napredno šifriranje za zaščito brezžičnega prenosa. Podpora za WPA2 bo na voljo prek nadgradnje strojne programske opreme iz Linksysove spletne strani do konca prvega četrtletja. Dodatno varnost nudi filtriranje naslovov MAC, saj omogoča dostop do brezžičnega omrežja samo tistim naslovom MAC, ki jih določi administrator.

Dostopna točka Wireless-G za uporabo na prostem je zgrajena za okolja na prostem, kjer podjetja potrebujejo brezžično omrežje za zaposlene ali stranke. Pred slabimi vremenskimi razmerami kot sta dež in veter dostopno točko ščiti odporno ohišje, poleg tega pa vključuje tudi strojno opremo za preprosto nameščanje na zunanji strani zgradbe.

Dostopni točki Wireless-G Access Point z PoE (WAP54GP) in Wireless-G Exterior Access Point z PoE (WAP54GPE) sta že na voljo prek prodajalcev, distributerjev in spletnih trgovin. Predvideni ceni za končne uporabnike znašata 249 oziroma 449 dolarjev.


Prijavi napako v članku