Računalništvo, telefonija
27.08.2020 07:33
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GOTS: Epsonova črnila UltraChrome DG so ekološka

Potrošniki in blagovne znamke se vse bolj zavedajo porekla oblačil in blaga, ki jih kupujejo, zato morajo proizvajalci tekstila imeti možnost, da dokažejo svoja ekološka prizadevanja.
GOTS: Epsonova črnila UltraChrome DG so ekološka
GOTS: Epsonova črnila UltraChrome DG so ekološka

Epson z veseljem potrjuje, da so njegova črnila UltraChrome DG in tekočina za predobdelavo bombaža prijazne do okolja, kar potrjuje tudi organizacija Global Organic Textile Standard (GOTS).

Omenjena črnila in tekočino uporablja novi Epsonov tiskalnik SC-F3000 za neposreden tisk na oblačila, prav tako pa ta potrošni material uporablja tudi manjši tiskalnik na blago, model SC-F2100.

GOTS je vodilni svetovni standard za obdelavo tekstila in organskih vlaken. Namen standarda je po svetu opredeliti enake zahteve, ki zagotavljajo ekološko stanje tekstila, od nabiranja surovin, preko okoljsko in družbeno odgovorne proizvodnje do označevanja, da bi končnemu potrošniku zagotovili verodostojnost končnega tekstilnega izdelka.

Predelovalci in proizvajalci tekstila lahko nato izvozijo svoje organske tkanine in oblačila z enim certifikatom, ki je sprejet na vseh večjih trgih.

Epson upošteva vplive na okolje v vseh fazah življenjskega cikla izdelka, od zasnove in proizvodnje do prevoza, uporabe in recikliranja.

Heather Kendle, produktna vodja v Epson Europe, je ob tej priložnosti povedala: “Trajnost je v središču vseh naših dejavnosti, za nas je bistvenega pomena, da lahko svojim strankam omogočimo, da postanejo del družbeno odgovorne dobavne verige. Odobritev GOTS za črnila UltraChrome DG bo našim strankam omogočila prodajo tekstila ob vedenju, da se s tem držijo globalno priznanega standarda.”

Epson SC-F3000 ponuja nizke skupne stroške lastništva (TCO) za srednje velika in velika podjetja za proizvodnjo oblačil in dobaviteljev majic, naprodaj pa bo od septembra 2020 dalje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku