Igralne konzole
10.02.2021 08:23
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo PlayStation 5 kmalu postala še bolj nedostopna?

Sony PlayStation 5 bo zaradi pričetka prodaje na kitajskem trgu kmalu postala še bolj nedosegljiva.
Sony PlayStation 5 bo zaradi pričetka prodaje na kitajskem trgu kmalu postala še bolj nedosegljiva.

Ljubitelji iger so konec lanskega novembra končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol vseh časom. Govora je seveda o napredni igralni konzoli Sony PlayStation 5, po kateri je povpraševanje precej večje od pričakovanj. Da je nova igralna konzola PlayStation 5 nadvse priljubljena med ljubitelji iger, kažejo tudi nadvse odlični prodajni rezultati.

Podjetju Sony je namreč samo v lanskem letu uspelo prodati kar 4,5 milijonov konzol PlayStation 5, medtem ko se je povpraševanje po igralni konzoli PlayStation 4 zmanjšalo za kar 77 odstotkov. Novost je pričakovano podjetju Sony prinesla tudi odlične poslovne rezultate. Prihodki so se namreč povečali za 40 odstotkov, dobiček iz poslovanja pa za 50 odstotkov. Zasluge za to pa ne gredo zgolj novi konzoli, ampak tudi novim igram in seveda naročnini za storitev PlayStation Plus.

Zaradi odličnega povpraševanja po igralni konzoli Sony PlayStation 5, je ta v tem trenutku bolj kot ne nedosegljiva, saj je novost praktično neprestano razprodana. To naj bi bilo kmalu še slabše, saj je podjetje Sony najavilo, da bo novo konzolo pričel prodajati tudi na Kitajskem. To naj bi se zgodilo v teku drugega tromesečja letošnjega leta. Če torej nameravate kupiti igralno konzolo Sony PlayStation 5 je sedaj pravi trenutek za to, saj bo ta kmalu postala še bolj nedosegljiva.


Prijavi napako v članku