Računalništvo, telefonija
10.04.2016 09:11

Deli z drugimi:

Share

Asus VivoStick: Superkompaktni osebni računalnik Windows 10

Kompaktni osebni računalnik Asus VivoStick TS10 poganja operacijski sistem Windows 10!
Kompaktni osebni računalnik Asus VivoStick TS10 poganja operacijski sistem Windows 10!

Podjetje Asus je začelo s prodajo nadvse zanimivega osebnega računalnika VivoStick TS10, ki poganja operacijski sistem Windows 10, a meri zgolj 139 x 36 x 16,5 milimetrov in tehta komajda 75 gramov. Novost je trenutno mogoče kupiti le na japonskem, njena maloprodajna cena pa je postavljena na preračunanih 170 evrov. Po zagotovilih podjetja Asus bo superkompaktni osebni računalnik VivoStick kmalu mogoče kupiti tudi drugje po svetu, vključno z Evropo.

Superkompaktni osebni računalnik Asus VivoStick TS10 bo zlahka kos tudi zahtevnejšim nalogam, saj je opremljen z Intelovim procesorjem Atom x5-8350. Ker je ta izdelan s pomočjo 14-nanometrske tehnologije, ne preseneča, da pri polni obremenitvi porabi zelo malo električne moči in se zaradi tega posledično ne pregreva. Inženirjem podjetja Asus je v kompaktno ohišje uspelo stlačiti še dva gigabajta sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora. Če ta ne zadošča, je v oblaku za leto dni brezplačno na voljo do 100 gigabajtov prostora.

Asus VivoStick TS10 razpolaga še z vmesnikom micoUSB ter brezžičnima povezavama Wi-Fi in Bluetooth. Na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen operacijski sistem Windows 10 Home.


Prijavi napako v članku