Računalništvo, telefonija
02.06.2011 10:30
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse slovenske revije vedno v žepu!

Aplikacija Trafika je za uporabnike brezplačna, vsebina, t. j. revije, časopisi itd., pa odvisno od medija, ki vsebino ponuja.
Aplikacija Trafika je za uporabnike brezplačna, vsebina, t. j. revije, časopisi itd., pa odvisno od medija, ki vsebino ponuja.

Kot je to v tujini že ustaljena in zaželena praksa, tako pri uporabnikih kot tudi pri založnikih, smo tudi v Sloveniji pravkar dobili aplikacijo, preko katere lahko brskamo med aktualnimi in arhivskimi izdajami publikacij različnih slovenskih medijev. Govorimo o aplikaciji Trafika, ki jo je razvilo slovensko podjetje Klika, d. o. o, ki ga morda bolje poznamo po tem, da je v Google Maps za LPP integriralo potniški promet (Google Transit).

Sama aplikacija Trafika je za uporabnike brezplačna, vsebina, t. j. revije, časopisi itd., pa odvisno od medija, ki vsebino ponuja. Trafika za zdaj deluje le na Apple napravah in je na voljo za prenos preko AppStore, fantje pa že zagrizeno pripravljajo različice za Android in WM7 sisteme.

Uporabnik se lahko odloči za posamezne izdaje ali pa si uredi e-naročnino, če pa je na določen medij že naročen, pa je zanj vsebina seveda brezplačna.

Uporaba sistema je očitno več kot zanimiva tudi za založnike, kar gre sklepati po že pridruženih večjih založnikih, kot so Adria Media, Delo Revije, Mladina, ŽIT, nenazadnje tudi Računalniške novice. Založniki imajo preko spletnega vmesnika vedno možnost dodajanja novih revij (PDF, HTML 5, CSS3), ter spremljanja statistik prenosov, seveda pa imajo možnost sočasno svojo vsebino ponujati preko lastne aplikacije, ki ni del Trafike.

Pri podjetju Klika pravijo, da gredo naprej. Govori se o prodoru na balkanski trg, ter bližnjem vzhodu, nas pa kmalu čakajo še knjige, učbeniki in še bi lahko naštevali. Kaj si predstavljate pod pojmom “All you can read”? Baje bomo izvedeli kmalu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več