Strojna oprema
12.11.2007 12:15
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Siemens predstavil nov telefon z WLAN-om: Gigaset SL75

Siemens Home and Office Communications Devices predstavlja Gigaset SL75 WLAN, elegantno oblikovan telefon, ki omogoča uporabo usmerjevalnika WLAN tudi za klice v internet. Poveže se neposredno z usmerjevalnikom WLAN in uporablja varnostno šifriranje po protokolu Wi-Fi Protected Access (WPA), s čimer nudi varno, preprosto in priročno internetno telefoniranje.

Internetna telefonija bi bila težko še bolj priročna: Gigaset SL75 WLAN omogoča cenovno ugodno internetno telefoniranje (VoIP) z najvišjo kakovostjo zvoka. Eleganten telefon z WLAN-om se povezuje prek brezžičnega omrežja LAN (po standardu 802.11g) z usmerjevalnikom WLAN, ki nato vzpostavi povezavo z internetom. Gigaset SL75 WLAN se nastavlja prek spletnega vmesnika z uporabo računalnika ali telefona.

Uporabniki v meniju preprosto izberejo svojega ponudnika internetne telefonije in vnesejo svoje podatke. Če so že prijavljeni pri kakšnem ponudniku VoIP, lahko do storitve preprosto dostopajo z več lokacij. Telefon lahko uporabljajo na različnih odprtih vročih točkah, saj ponuja možnost shranjevanja profilov, na primer ‘doma’, ‘služba’ ali ‘vikend’. To zagotavlja, da je hitro in preprosto pripravljen za uporabo na teh brezplačnih vročih točkah, brez potrebe po računalniku. Programske posodobitve je mogoče prenesti neposredno iz vnaprej določenih spletnih strani, pomembna varnostna lastnost pa je tudi šifriranje WPA, ki ščiti internetne klice pred prisluškovanjem.

Poleg opravljanja klicev prek interneta Gigaset SL75 uporabnikom omogoča tudi sprejemanje in pošiljanje elektronske pošte in takojšnje sporočanje, s čimer povsem odpravi potrebo po uporabi računalnika. Tudi priloge, kot so fotografije v zapisu JPEG, si je mogoče ogledati na barvnem zaslonu (128*128 točk). Uporabniki lahko preprosto posnamejo fotografije kar na licu mesta z vgrajenim fotoaparatom in, če želijo, pošljejo fotografijo takoj prek interneta.

Telefonski imenik Gigaseta SL75 WLAN ima prostora za 200 vnosov, med drugim ime, telefonsko številko, poštno številko, spletni naslov računa SIP, IP naslov in naslov elektronske pošte. Imena klicateljev se prikažejo na zaslonu prek funkcije CLIP. Shranjenim imenom v imeniku je mogoče določiti eno izmed mnogih polifoničnih melodij zvonjenja, naložiti pa je mogoče tudi dodatne melodije. Za usklajevanje imenika z računalnikom ni več potreben podatkovni kabel – vse je mogoče preprosto prenesti prek povezave WLAN. Priložena programska oprema uporabniku omogoča tudi urejanje podatkov na računalniku.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več