Računalništvo, telefonija
29.05.2019 07:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zunanji zaslon za pametne mobilne telefone

Zaslon Asus ZenScreen Touch bo znatno poenostavil uporabo pametnega mobilnega telefona.
Zaslon Asus ZenScreen Touch bo znatno poenostavil uporabo pametnega mobilnega telefona.

Pametne mobilne telefone danes uporabljamo na vsakem koraku, saj ni opravila, ki ga ne bi zmogli. Ti nam namreč omogočajo, da klepetamo s prijatelji, urejamo službene dokumente, dostopamo do oddaljenih računalnikov, igramo igre, uživamo v videoposnetkih, beremo novice, z njimi fotografiramo in snemamo ter opravljamo še mnogo drugih stvari. Ti so sicer postali že dovolj zmogljivi, da lahko brez težav nadomestijo prenosni računalnik, a zaradi relativno majhnega zaslona na njih lahko opravimo le del opravil, ki bi jih sicer na našem prenosnem računalniku.

Da bi lahko pametne mobilne telefone uporabljali tudi za zahtevnejša opravila, so pri podjetju Asus pripravili nadvse zanimiv zunanji zaslon. Tu gre za zunanji zaslon s prodajno oznako ZenScreen Touch, ki je opremljen z vgrajeno baterijo, kar pomeni, da je kot nalašč za uporabo na terenu. Novost ima za prikazovanje slik na voljo zaslon s 39,6-centimetrsko oziroma 15,6-palčno diagonalo, zato bomo lahko na njemu opravila prav vsa opravila, ki smo jih lahko doslej opravili le na prenosnem računalniku.

Zaslon Asus ZenScreen Touch je pričakovano občutljiv na dotik in nudi izris slik s polno visoko ločljivostjo. Poleg tega je priročen za prenos, saj v debelino meri le devet milimetrov in tehta le okoli 900 gramov. V novost je vgrajena baterija kapacitete kar 7.800 miliamper ur, kar pri polni svetilnosti zagotavlja okoli štiri ure avtonomije delovanja. Za povezovanje z mobilno napravo je pričakovano na voljo vmesnik USB-C, na voljo pa je celo en vmesnik Micro-HDMI ter zvočniški sistem zmogljivosti enega vata.

Novost lahko seveda uporabljamo tudi v navezi s klasičnim računalniškim sistemom, ki ima prednameščen mobilni operacijski sistem Windows 10. Maloprodajna cena zaslona Asus ZenScreen Touch žal še ni bila razkrita, upajmo pa, da ta ne bo previsoka.


Prijavi napako v članku