Računalništvo, telefonija
23.12.2018 09:06

Deli z drugimi:

Share

Za Apple je upognjena tablica iPad Pro nekaj povsem običajnega

Za Apple je upognjeno ohišje tabličnega računalnika iPad Pro (2018) nekaj povsem običajnega.
Za Apple je upognjeno ohišje tabličnega računalnika iPad Pro (2018) nekaj povsem običajnega.

Podjetje Apple je v okviru zadnje konference predstavilo prenovljen tablični računalnik iPad Pro (2018), ki ima precej tanjše ohišje od predhodnika. Inženirji podjetja Apple so za zmanjšanje debeline novega tabličnega računalnika iPad Pro morali skleniti številne kompromise, kar pa se je na koncu izkazalo kot velika napaka. Nedavni preizkus upogibanja novega tabličnega računalnika Apple iPad Pro je namreč pokazal, da novost praktično ni odporna niti na najmanjše sile pri upogibanju, kar pomeni, da se brez težav upogne in poškoduje. To dejansko pomeni, da bomo morali biti pri prenosu novosti v nahrbtniku ali torbi zelo previdni, saj bi lahko že ob najmanjši neprevidnosti, kot na primer pritisk ob stol ali steno, končali z upognjeno tablico.

Ohišje novega tabličnega računalnika iPad Pro je celo tako tanko, da se lahko upogne celo v teku proizvodnega procesa, na kar je uporabnike svetovnega spleta opozorila kopica razočaranih kupcev novosti. Ti so namreč upognjeno tablico prejeli že ob nakupu, podjetje Apple pa jim je sporočilo, da uveljavljanje garancije v tem primeru ne pride v poštev. Pri računalniškem gigantu so namreč prepričani, da se ohišje pri običajni uporabi ne bo več upogibalo in da rahlo upognjeno ohišje ne vpliva na zmogljivost naprave.

Čeprav podjetje Apple zagotavlja, da je rahlo upognjeno ohišje nekaj povsem običajnega za novi iPad Pro (2018), ga na srečo lahko uporabniki vrnejo v roku 14 dneh od nakupa. Če pa ob tem kupijo podaljšano garancijo AppleCare+, lahko zahtevajo popravilo naprave kot nenamerno poškodbo. V nasprotnem primeru pa se bodo morali kupci enostavno sprijazniti s tem, da imajo v lasti upognjen pregrešno drag Applov izdelek.


Prijavi napako v članku