Računalništvo, telefonija
11.01.2017 09:53
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi s pametnim televizorjem, ki je celo tanjši od iPhona!

Pametni televizor Xiaomi Mi TV 4 ponuja vse, kar zahtevajo najzahtevnejši ljubitelji večpredstavnostnih vsebin.
Pametni televizor Xiaomi Mi TV 4 ponuja vse, kar zahtevajo najzahtevnejši ljubitelji večpredstavnostnih vsebin.

Podjetje Xiaomi je eden največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, vse pogosteje pa orje ledino tudi na drugih področjih. Novo področje bo nedvomno razveselilo tiste, ki prisegajo na večpredstavnostne vsebine. Ta je napreč pripravil zelo zanimivi pametni televizor Mi TV 4, ki v debelino meri celo manj kot najnovejši pametni mobilni telefon Apple iPhone 7. Ta namreč v debelino meri zgolj 4,9 milimetrov, medtem ko debelina novega iPhone znaša 7,1 milimetrov.

Pametni televizor Xiaomi Mi TV 4 pa ne odlikuje le zelo tanka oblika ampak tudi skorajda nevidni robovi okoli zaslonske matrike. To v praksi pomeni, da je televizor v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami bistveno bolj kompakten, hkrati pa gledalcu ponuja edinstveno izkušnjo pri predvajanju visokoločljivih večpredstavnostnih vsebin. Tu velja izpostaviti tudi delno modularno sestavo novinca, saj se vse elektronske komponente nahajajo v posebnem ohišju, ki je ločeno od zaslona. Zaslon je dejansko le matrika in to je tudi razlog, zakaj v debelino meri le 4,9 milimetrov.

Zaradi modularne oblike si je pametni televizor Xiaomi Mi TV 4 že prislužil veliko pohval na račun popravljivosti. V primeru okvare je namreč dovolj, da serviser zamenja zaslon, procesorsko enoto, matično ploščo ali pa zvočniški sistem. Slednji bo zagotovo navdušil tiste, ki veliko dajo na kakovostni zvok, saj modul Dolby Atmos omogoča, da televizor pričara v prostoru pravi tridimenzionalni zvok. V praksi to pomeni, da uporabnik zvoke sliši tako, kot dejansko so, vključno s smerjo in jakostjo. Celoto pa skupaj združuje prirejena različica mobilnega operacijskega sistema Android, z Xiaomijevim naprednim uporabniškim vmesnikom Patch Wall.

Podjetje Xiaomi bo revolucionarni pametni televizor Mi TV 4 ponudil v prodajo kmalu, in sicer ga bo najprej mogoče kupiti na Kitajskem in v Združenih državah Amerike, nekoliko kasneje pa verjetno še drugod po Evropi. Ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin bodo na voljo tri velikosti novosti, in sicer z zaslonom s 124,5-centimetrsko (49-palčno), 140-centimetrsko (55-palčno) in 165-centimetrsko (65-palčno) diagonalo. Maloprodajna cena pametnih televizorjev Xiaomi Mi TV 4 pa bo vsaj glede na ponujeno relativno nizka. Za najzmogljivejšo različico z naprednim zvočniškim sistemom Dolby Atmos bodo trgovci v Združenih državah Amerike namreč zahtevali »zgolj« preračunanih 1.890 evrov, brez naprednega zvočniškega sistema Dolby Atmos pa okoli preračunanih 1.420 evrov.


Prijavi napako v članku