Računalništvo, telefonija
19.03.2019 06:15

Deli z drugimi:

Share

WD pripravil poceni a zanimiv pogon Solid State za kompaktne prenosnike

Novi pogon Blue SN500 podjetja Western Digital za malo denarja ponuja veliko.
Novi pogon Blue SN500 podjetja Western Digital za malo denarja ponuja veliko.

Ker na trgu najdemo vse več kompaktnih osebnih računalnikov, so inženirji podjetja Western Digital pošteno zavihali rokave in pripravili nadvse zanimiv pogon Solid State vrste NVMe. Novost s prodajno oznako Blue SN500 namreč ponuja visoko zmogljivost za zelo nizko maloprodajno ceno. Vstopni model je namreč opremljen z 250 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, zanj pa bomo morali v Združenih državah Amerike odšteti zgolj preračunanih 44 evrov oziroma okoli 50 evrov v evropskem prostoru. Za nekoliko zahtevnejše uporabnike pa je na voljo novost s kapaciteto 500 gigabajtov.

Cenovno dostopen pogon Blue SN500 podjetja Western Digital bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Oba modela se ponašata s hitrostjo branja do 1.700 megabajtov na sekundo, model kapacitete 250 gigabajtov ponuja hitrost zapisovanja do 1.300 megabajtov na sekundo, zmogljivejši model kapacitete 500 gigabajtov pa 1.450 megabajtov na sekundo. Oba modela imata porabo električne energije okoli 75 milivatov, medtem ko v stanju pripravljenosti poraba pade na zgolj 2,5 milivata. To pomeni, da nova trda diska podjetja Western Digital bosta pripomogla k nekoliko daljši avtonomiji delovanja.

Medtem ko je treba za pogon Blue SN500 kapacitete 250 gigabajtov podjetja Western Digital odšteti zgolj preračunanih 44 evrov oziroma okoli 50 evrov v evropskem prostoru, je prostornejši model le za odtenek dražji. Za nakup modela s 500 gigabajti prostora bo namreč ameriškim trgovcem treba odšteti le preračunanih 69 evrov oziroma okoli 78 evrov v evropskem prostoru, kar roko na srce za tovrstni pomnilniški medij ni veliko.


Prijavi napako v članku