Računalništvo, telefonija
25.12.2010 20:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vzpon internetnega faksiranja

Kljub vsesplošni prevladi elektronske pošte pri vsakdanjem sporazumevanju, faksiranje ostaja pomemben in marsikje celo nepogrešljiv del komunikacije v poslovnem svetu. Še posebej, ko gre za dokumente s pravno veljavo in kadar je zares pomembno, da poslani dokument ni spregledan s strani prejemnika, kar se nam pri e-pošti nenehno dogaja.
Internetni faks: vedno z vami... tudi ko vas ni v pisarni
Internetni faks: vedno z vami... tudi ko vas ni v pisarni

Vendar pa se v razvitem svetu vse več uporabnikov odloča za sodobne rešitve internetnega faksiranja, ki omogočajo integracijo »predpotopne tehnologije« faksiranja s sodobnimi oblikami elektronskega poslovanja. Ali konkretneje: omogočajo pošiljanje in prejemanje faksov preko e-pošte, brez faks naprave ali kakršnekoli druge strojne opreme.

V nadaljevanju si poglejmo pet najbolj vplivnih prednosti internetnega faksiranja pred običajnimi faks napravami.

Mobilnost

Pri uporabi običajnih faks naprav ste vezani na lokacijo, kjer se naprava nahaja. Pri internetnem faksiranju fakse pošiljate in prejemate preko vašega e-poštnega računa – torej kjerkoli imate na voljo internetno povezavo in na katerikoli napravi, vključno s pametnimi mobilnimi napravami.

Samodejno elektronsko arhiviranje faksov

Papirni faksi so lahko dostavljeni v napačne roke, izgubljeni med ostalimi dokumenti ali zavrženi. Internetno faksiranje omogoča dostavo faksov v elektronski obliki, lahko tudi več uporabnikom hkrati. Pri tem pa si lahko nadvse preprosto – z uporabo ločenih map v prejeti e-pošti – ustvarite pregleden arhiv prejetih in poslanih faksov.

Zasebnost

Faks naprava se navadno nahaja na mestu, kjer je dostopna vsem v oddelku ali pisarni. Vsak, ki pride mimo, lahko torej vidi prejeti faks, tudi če to ni primerno. Hkrati se v podjetju pogosto sprašujejo, komu je kateri faks namenjen. Z uporabo internetnega faksiranja vaši faksi pridejo neposredno pred vaše oči.

Prihranki pri času in stroških faksiranja

Čakanje ob zasedenih linijah, vezanost na lokacijo faks naprave ter iskanje prejetih in/ali poslanih faksov so povezani z nepotrebnim tratenjem dragocenega časa. Stroški papirja, kartuš, dodatne telefonske linije, elektrike, vzdrževanja faks naprav in arhiviranja faksov pa lahko z uporabo internetnega faksiranja povsem odpišemo, prav tako lahko prihranki pri času občutno vplivajo na učinkovitost zaposlenih.

Ekološka rešitev

Bistveno manjša poraba papirja – dokumente natisnete le po potrebi – in odvečnost kartuš, ki predstavljajo okolju škodljive odpadke, dajejo internetnemu faksiranju pečat okolju prijazne rešitve.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVIOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVIOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVIOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več