Računalništvo, telefonija
30.10.2020 13:01
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

VW Tiguan: klasičen, pa vendar prepreden z moderno tehnologijo

Če združimo pregovorno nemško kakovost in klasičen, a moderen oblikovalski pristop, prepreden s kupom inovativne tehnologije, bi rezultat lahko poimenovali Tiguan. Najuspešnejši SUV v Evropi in ened najbolje prodajanih športnih terencev na svetu je zdaj še boljši – elektrificiran, digitaliziran in povezan.
Tiguan je v vseh pogledih avtomobil za sodobnega voznika.
Tiguan je v vseh pogledih avtomobil za sodobnega voznika.

Če želi biti podjetje danes zares uspešno, mora biti pripravljeno na izzive našega časa – in Volkswagen vsekakor je.

Od avtomobila danes pričakujemo veliko več, kot le to, da nas bo špartansko pripeljal od toče A do točke B. Pa tudi to, da z njim vso pot upravljamo sami in se sami izogibamo situacijam, ki bi lahko bile nevarne, ni več samoumevno. Avtomobil je na cesti postal naš pomočnik, tehnologija, ki je vanj vgrajena, pa vse bolj dovršena.


Asistenčni sistemi za popolno izkušnjo

Nepričakovane situacije v prometu? Danes te niso le voznikova skrb, saj mu je lahko avtomobil pri preprečitvi nesreče v veliko pomoč. Tiguan je opremljen z inovativnimi asistenčnimi sistemi, da boste kos prav vsakemu izzivu. Zazna vse mogoče situacije, do hitrosti 210 kilometrov na uro pa Tiguan vozi asistirano s sistemom Travel Assist.


Opcijska pomoč v sili »Emergency Assist« prevzame nadzor v nujnem primeru. Če ne prepozna nobenega odziva voznika, ga skuša opozoriti. Če voznik ne more nadzorovati vozila, vozilo kontrolirano ustavi in tako prepreči morebitno nezgodo.


Asistenca za zaviranje v sili »Front Assist« s funkcijo zaznavanja pešcev v primeru naleta zmanjša silo trka oz. v idealnem primeru trk celo prepreči. Med vožnjo lahko zazna pešce in vozila na cestišču ter v kritičnih situacijah pravočasno opozori voznika. Podobno kot zgoraj – če se voznik ne odzove, sistem poskrbi za zaviranje v sili.


Proaktivni sistem za zaščito potnikov vas v okviru sistemskih omejitev varuje v kritičnih situacijah, kakršna je npr. nevarnost trčenja. Prepozna situacijo s povečanim tveganjem za nezgodo ter samodejno zapre okna in panoramsko dvižno-pomično strešno okno ter preventivno zategne sprednja varnostna pasova.


Prihodnost avtomobilizma je v povezljivosti in spletnih storitvah

MIB3 so infotainment sistemi najnovejše generacije. Novost je tudi opcijski 480-wattni avdiosistem proizvajalca Herman Kardon.

Upravljanje volana na dotik pa je le še ena funkcionalnost, ki vas bo razvajala, naredila upravljanje enostavnejše in kmalu niti pomisliti ne boste želeli, da bi ostali brez nje. Z drsniki in površinami na dotik je na primer opremljeno upravljanje klimatske naprave, ki je s tem postalo še preprostejše.


Vedno boste lahko vozili z dolgimi lučmi

Matrični žarometi IQ.LIGHT, ki so prav tako v ponudbi, zagotavljajo varnejšo vožnjo ponoči in v neugodnih vremenskih pogojih. Matrična tehnologija namreč omogoča vklapljanje in izklapljanje posameznih segmentov LED-žarometov. Kaj to pomeni v praksi? Na primer to, da lahko ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili nasproti vozeče avtomobile in druge udeležence v prometu.


Da se ne boste izgubili

Če želite več, je pri novem Tiguanu na voljo opcijski navigacijski sistem »Discover Pro«, pri katerem so lahko vse informacije prikazane na zaslonu digitalnega kombiniranega instrumenta Digital Cockpit. Sistem lahko upravljate glasovno. 23,4-centimetrski zaslon je ravno prav velik, upravljate ga lahko na dotik, opremljen pa je tudi s senzorji približevanja in upravljanjem s kretnjami, kar pride v avtu zaradi varnosti še kako prav. Avtomobil prepoznava prometne znake in nikoli več se ne boste spraševali, kakšna je omejitev na določenem odseku ceste.


Udobje pisarne

Novi Tiguan je opremljen s USB vmesniki tipa C, kupom povezljivih aplikacij, opcijski vmesnik za mobilni telefon »Comfort« lahko povežete prek tehnologije Bluetooth, omogoča pa tudi brezžično polnjenje mobilne naprave. Ni kaj, tudi avtomobili danes nudijo vse udobje pisarne.

Če želite biti povsem povezani, so vam na voljo številne storitve We Connect. Ko enkrat opravite aktivacijo in prijavo s svojim Volkswagen ID-jem, boste lahko enostavno in brezplačno uporabljali inovativne spletne storitve. We Connect omogoča dostop do pomembnih informacij o vozilu in s klicem ob okvari ali z načrtovanjem servisnih terminov zagotavlja veliko mero uporabnosti. Na daljavo lahko preverite tudi, ali so vrata zaklenjena in ali so pozicijske luči izklopljene.

Naknadno prilagajanje: ne samo, da je možno številne funkcije v Tiguanu posodobiti, ampak jih je mogoče tudi naknadno aktivirati kot funkcije We Upgrade.


Elektrifikacija

Volkswagen je Tiguana elektrificiral z najsodobnejšim priključnohibridnim pogonom s sistemsko močjo 180 kW (245KM) Tiguan eHybrid lahko z izključno električnim pogonom prevozi do 130 km/h.


Oblika – všečna in večna

Če se dotaknemo še dizajna, ima novi Volkswagen Tiguan na novo oblikovan sprednji del, tudi z novo masko hladilnika, ki nakazuje sorodstvo s Touaregom. Motorni pokrov je nekoliko višji kot pri prejšnjem modelu, mreža hladilnika z žarometi pa širša. Nova sta tudi odbijača, na zadku pa je napis Tiguan namešen pod znakom VW.

Ni kaj, Nemcem je spet uspelo ustvariti tehnološki in oblikovni presežek.

Več o novem Tiguanu najdete TUKAJ.


Prijavi napako v članku