Računalništvo, telefonija
01.10.2018 14:51
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vedno boljši Windows 10

Windows 10 naj bi bil trenutno nameščen že na okoli 800 milijonih naprav širom sveta.
Windows 10 naj bi bil trenutno nameščen že na okoli 800 milijonih naprav širom sveta.

Operacijski sistem Windows 10 podjetja Microsoft na račun številnih izboljšav močno pridobiva na priljubljenosti, in sicer tako med uporabniki namiznih kot prenosnih računalnikov ter drugih naprav. Zato pravzaprav ne preseneča, da je po številu uporabnikov eden od najhitreje rastočih operacijskih sistemov Windows doslej. To je potrdil tudi Microsoft, saj naj bi bil operacijski sistem Windows 10 trenutno nameščen že na skupno skoraj 800 milijonih aktivnih naprav širom sveta. Tu ne gre le za namizne in prenosne računalnike, ampak za vse naprave, ki lahko poganjajo operacijski sistem Windows 10, kot na primer igralna konzola Xbox.

Število naprav z operacijskim sistemom Windows 10 se neprestano povečuje, saj je bil maja leta 2017 nameščen na okoli 500 milijonov naprav, novembra 2017 na okoli 600 milijonov naprav, maja letos na okoli 700 milijonov naprav, sedaj pa ga najdemo že na skoraj 800 milijonov aktivnih naprav širom sveta. Če bo podjetje Microsoft ohranilo hitrost rasti števila naprav z operacijskim sistemom Windows 10 še v prihodnje, bo ta nameščen na milijardi aktivnih naprav leta 2020 oziroma šele dve leti kasneje, kot je bilo to sprva načrtovano.

Pri podjetju Microsoft veliko stavijo tudi na prihajajočo posodobitev October 2018 Update za Windows 10, saj naj bi ta še dodatno povečala priljubljenost njihovega najnovejšega operacijskega sistema. Med prihajajočimi izboljšavami pa bo nedvomno izstopal sistem umetne inteligence, ki bo »pametneje« izbral čas za ponastavitev sistema. Poleg tega bodo programerji podjetja Microsoft izboljšali način povezovanja s pametnimi mobilnimi telefoni, način upravljanja z aplikacijami, Beležnica bo po več letih prvič deležna večjih posodobitev ter zajemanje zaslonskih posnetkov bo postalo hitrejše, preprostejše in predvsem bolj pregledno. Omenjena posodobitev bo na voljo že 2. oktobra, vsi uporabniki pa jo bodo prejeli najkasneje do konca oktobra.


Prijavi napako v članku