Računalništvo, telefonija
22.12.2020 14:19

Deli z drugimi:

Share

Tudi Zoom pripravljen na nove računalnike Apple

Novi Zoom za Apple M1 se bo zdaleč najbolj prikupil uporabnikom osebnih računalnikov Apple.
Novi Zoom za Apple M1 se bo zdaleč najbolj prikupil uporabnikom osebnih računalnikov Apple.

Videokonferenčna platforma Zoom je v času karantene in socialne izolacije po celem svetu postala ena najbolj razširjenih aplikacij, kajti način komunikacije med ljudmi se je zaradi pandemije koronavirusa popolnoma spremenil. Ker obeti za 2021 niso nič kaj spodbudni, podjetje Zoom še vedno veliko vlaga v razvoj lastne platforme za opravljanje spletnih konferenc. Zato ne preseneča, da je sedaj na voljo aplikacija Zoom, ki privzeto podpira vse nove računalnike podjetja Apple, ki so opremljeni z nedavno predstavljenimi procesorji Apple M1.

Aplikacije Zoom s privzeto podporo za Applove procesorje M1 bodo zagotovo najbolj veseli uporabniki Applovih novih prenosnih računalnikov. Zdajšnja različica je namreč povsem neprijazna do baterije, saj se po 2,5 urnem klicu avtonomija prenosnika Apple zmanjša za kar 17 odstotkov. Privzeta aplikacija Zoom za novi Applov procesor pa naj bi znatno zmanjšala porabo energije in s tem posledično povečala avtonomijo delovanja.

Prenovljena videokonferenčna platforma Zoom bo seveda prinesla tudi nekatere izboljšave. Med njimi bomo našli možnost pošiljanja sporočil na mobilne telefone, vendar le za naročnike na Zoom Phone Pro. Poleg tega bo poenostavila dodajanje oblačnih stikob. Nova aplikacija Zoom pa bo vsem Appovim uporabnikom na voljo v prihodnjih nekaj dneh, in sicer na spletni povezavi https://zoom.us/download.


Prijavi napako v članku