Telefonija
22.02.2006 13:41

Deli z drugimi:

Share

TeliaSonera preizkuša brezžično internetno telefonijo

V sodelovanju s podjetjema Nokia in Cisco Systems je podjetje TeliaSonera postalo prvi operater v Evropi, ki bo za svoje uporabnike preizkušalo brezžično internetno telefonijo prek omrežij WLAN. Ta preizkus je ena izmed številnih iniciativ podjetja TeliaSonera pri prevzemanju vodilnega položaja za vpeljavo novih storitev pri uporabnikih, ki prehajajo s stacionarnih na mobilne in internetne storitve.

Nedavne raziskave o IT investicijah v skandinavskih podjetjih kažejo, da internetna IP telefonija, t.j. konvergenca mobilne in fiksne telefonije v eno brezžično IP telefonsko rešitev, postaja vse večja prioriteta. Glavni razlogi, ki jih navajajo podjetja, so izboljšana učinkovitost, nižji stroški in preprostost uporabe. Na IP osnovane komunikacije omogočajo tudi možnost nadaljnje integracije med telefonskimi in IT sistemi v podjetju.

Rešitev za brezžično IP telefonijo bo uporabnikom omogočila povsem mobilno poslovanje in omogočila nadzorovanje stroškov. V pisarni bo telefon izkoristil IP in WLAN omrežja podjetja. Ko bo uporabnik zapustil pisarno, bo telefon preklopil na mobilno omrežje, hkrati pa obdržal možnosti kot so klicanje s kratkimi številkami, dostop do koledarja, stikov, ipd.

Preizkusi so namenjeni oceni funkcionalnosti in uporabnosti tehnologije, WLAN infrastrukture, prehoda med WLAN in mobilnim ter IP omrežjem, kakor tudi varnosti in kakovosti glasovnih storitev v različnih okoljih.

Podjetje TeliaSonera se neprestano trudi združiti različne tehnologije in njihove potencialne aplikacije, da bi svojim uporabnikom omogočilo večjo učinkovitost. To dokazujejo tudi pilotski preizkusi s podjetjema Nokia in Cisco Systems. Podjetje TeliaSonera trenutno opravlja tudi preizkuse brezžične rešitve internetne telefonije z uporabo tehnologije UMA za uporabnike na Danskem in Švedskem. Connect, platformna neodvisna storitev za brezžični širokopasovni dostop, je še en primer, kako se podjetje TeliaSonera trudi poenostaviti rešitve za svoje uporabnike.


Prijavi napako v članku