Računalništvo, telefonija
10.08.2011 18:50

Deli z drugimi:

Share

Strah pred spremembami

Človeški strah je včasih lahko glavni zaviralec napredka. Pogosto se namreč na trgu pojavijo novi izdelki, ki prinašajo ogromno novosti in prednosti, vendar potrebujejo kar nekaj časa, da se uveljavijo.
Flip IT v Južni Afriki
Flip IT v Južni Afriki

Pri tem se kaže, da prehod ni uspešen, ker se uporabniki zaradi strahu pred spremembam raje oklepajo znanih načinov.

V agenciji TheInfoPro ugotavljajo, da je strah pogosto inhibitor in osnovni problem pri hitrejšem razvoju ustrezne informacijske tehnologije v podjetjih.

Agencija je opravila raziskavo med 109 podjetji različnih velikosti in ugotovila, da se podjetja tudi pri prehodu k računalništvu v oblaku soočajo s strahovi uprave in tudi zaposlenih. Težave torej pogosto niso povezane s proračunom ali pomisleki pri strategiji prehoda, ampak se uporabniki enostavno bojijo, da jim bo prehod prinesel nova opravila in naloge, ki jim ne bodo kos.

Problem takšnega “upiranja” je pogosto v tem, da podjetja z odlašanjem velikokrat ne izkoristijo konkurenčne prednosti, ali pa je prehod na nove rešitve kasneje veliko težji in bolj zamuden. Podobno so se podjetja pred 10. leti upirala prehodu na ERP sisteme, vendar je prav njihova hitrost in uspešnost integracije pogosto odločala o obstanku ali rasti na visoko konkurenčnih trgih.

Ključen faktor pri prehodu na nove tehnologije se skriva predvsem v komunikaciji in zaupanju med različnimi nivoji organizacije. Prav tako je pogosto zunanji integrator tisti, ki mora poskrbeti, da naročniku ponudi najboljše informacije, izobraževalne procese in dobre prakse pri prehodu.

Flip IT se zaradi svojega načina virtualizacije namizja s temi problemi ne sooča. Uporabniku se namreč delo na njegovemu namizju ne spremeni, saj je edina razlika ta, da se celotno namizje le “prenese” v oblak, pri tem pa je delo popolnoma enako. Uporabnik na svojem namizju v oblaku le izkorišča vse prednosti: njegovi podatki se avtomatično varnostno kopirajo, nadgradnje se opravijo v hipu, zaščita pred virusi in trojanskimi konji je že prisotna, poleg tega pa lahko uporabnik z enim klikom enostavno namešča nove programe.

Uporabnikom Flip IT rešitev se torej ni potrebno bati, da s prehodom v oblak česa ne bi obvladovali. Prav tako ne bodo izgubljali dragocenega časa pri učenju novih stvari. S prehodom bodo le uživali v tem kar poznajo, le da bo vse skupaj veliko bolj udobno, varno in enostavno.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Virtu d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Virtu d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

FlipIT_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Virtu d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku