Telefonija
26.01.2006 08:40
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sneg in gore v središču mesta


Takole podoben dogodek izgleda v Helsinkih.

Parkirišče pred Kolosejem v Ljubljani bo v soboto, 11. februarja 2006, gostilo dogodek Leave No Trace by Nokia, največji deskarski dogodek, ki se je kadarkoli zgodil v urbanem okolju v Sloveniji. Dogodek bo očaral tako deskarske navdušence, ki bodo lahko občudovali vrhunske športnike na snegu, kot tudi vse ostale, ki so željni zabave. Dogodek Leave No Trace se bo začel ob 16. uri in bo trajal vse do 22. ure, ko se bo zabava preselila v bližnji Club D’Place v Koloseju.

Leave No Trace (LNT) je serija urbanih deskarskih dogodkov, ki bodo to zimo zaznamovali več kot 30 mest v 14 evropskih državah. Osnovna ideja, ki je navdihnila LNT, je minljiva narava snega. Na deskarje ponavadi naletimo na belih strminah smučišč, LNT pa jih privabi v urbana mestna središča. Postavi skakalnico in jim ponudi zabavo. Deskarske aktivnosti v mestih so ponavadi spontane in se zgodijo čez noč. Če nisi priča samemu dogodku, je edini dokaz, da se je nekaj dogajalo, le kup topečega se snega ali luža. Tak dogodek je tudi LNT. Ekipa pripravi lokacijo, postavi skakalnico, poskrbi za dobro zabavo in izgine. Brez sledi. Naslednji dan je tam spet parkirišče z avtomobili ali mestni trg, preko katerega hitijo mimoidoči po svojih opravkih.

Po zasneženem zaletišču se bodo pognali v zrak deskarji na snegu, Nokia Riders, izbrana skupina najboljših deskarjev na svetu, ki jih Nokia vsako leto vključi v svojo ekipo. Člani Nokia Riders, ki prihajajo iz različnih držav sveta, tekmujejo na tekmah svetovnega pokala, katerega sponzor je Nokia. Nokia je že več let generalni sponzor tekem Nokia FIS World Cup. Član Nokia Riders je bil v preteklosti tudi Dejan Košir, nekdanji svetovni prvak in legenda slovenskega deskanja.

Deskarsko dogajanje bodo z glasbo popestrili slovenski DJ Sylvain, DJ Eddie F, DJ Boru-T in DJ JAMirko, pridružil pa se jim bo tudi mednarodno priznani finski DJ Polarsoul.


Prijavi napako v članku