Industrija
Digitalizacija
Tiskalniki in skenerji
30.04.2024 07:14

Deli z drugimi:

Share

Digitalna preobrazba je eden od stebrov dolgoročne poslovne uspešnosti

Poslovno okolje se danes sooča z nenehnim pomanjkanjem strokovnega kadra in dislociranimi ekipami, zato je digitalizacija za uspeh izjemnega pomena.

Podjetja, ki stopajo po poti digitalne preobrazbe, preko avtomatizacije procesov dosegajo večjo produktivnost in učinkovitost, na podlagi ažurnih informacij imajo zagotovljeno izboljšano analitiko in na podlagi te lahko sprejemajo boljše odločitve. Digitalne platforme jim zagotavljajo boljšo povezljivost in sodelovanje. Rezultat vsega naštetega pa so kakovostnejši izdelki in storitve, ki jih omogočajo napredne programske rešitve. Takšna podjetja so zaradi sinergije povezanih rešitev, informacij in resursov bolj prilagodljiva in inovativna.

Digitalizacija prodaje, razvoja in proizvodnje izdelkov

Dassault Systemes, vodilni dobavitelj 3D CAD programske opreme za oblikovanje izdelkov, vam ponuja široko paleto brezšivno povezanih programskih rešitev, s katerimi boste razvijali, virtualno preizkušali, izdelovali in prodajali izdelke, poleg tega pa vse povezane informacije v realnem času delili z različnimi informacijskim sistemi in internimi ter eksternimi deležniki. To paleto lastnih rešitev dopolnjuje tudi izjemno širok nabor integriranih partnerskih razširitev za posebne namene uporabe. Največja skupnost izkušenih uporabnikov ter razvejana mreža lokalnih zastopnikov zagotavlja, da so programske rešitve, preizkušene v praksi, kvalitetno implementirane in optimalno izkoriščene. Ker verjamemo, da mnogi od vas dobro poznate izjemno razširjeni SOLIDWORKS CAD, vas želimo na tem mestu spomniti na nekatere od povezanih rešitev, za katere menimo da imajo pomemben potencial v procesu digitalizacije podjetij.

  • Platformi SOLIDWORKS PDM & Manage ter 3DEXPERIENCE Cloud Services predstavljata lokalno oz. oblačno izvedbo vozlišča za upravljanje življenjskega cikla izdelkov. Omogočata centralizirano komunikacijo med uporabniki na različnih lokacijah, varno shranjevanje, verzioniranje in organizacijo dokumentacije ter učinkovito sledljivost sprememb. Pri tem sta, za razliko od splošnih PLM in dokumentnih sistemov, sposobna popolne integracije s 3D okolji za razvoj in proizvodnjo, da bi vsem, ki jih zanimajo informacije o izdelkih, omogočili izkušnjo uporabe virtualnih dvojčkov fizičnih izdelkov ali procesnih linij. Ker je vaš uspeh odvisen tudi od sodelovanja, omenjeni platformi omogočata vzpostavitev žive povezave tudi z vašim ERP ali podobnim informacijskim sistemom.

  • SOLIDWORKS Visualize je na voljo vaši prodajni ekipi, da inženirske 3D modele vizualno obogati v fotorealistične slike in animacije, da bi lahko skupaj s kupci bolje doživeli načrtovane izdelke, še preden so zares izdelani.

  • SOLIDWORKS Composer vaši ekipi tehnologov omogoči, da z najmanj napora izdela najbolj nazorna in kakovostna tiskana ali interaktivna digitalna navodila za montažo, uporabo in vzdrževanje izdelkov.

  • Razširitev SOLIDWORKS Simulation vašemu razvoju omogoča, da že v fazi razvoja izdelke virtualno preizkuša, da bi lahko v naprej predvideli njihovo obnašanje v realnem svetu. Na ta način se skrajša čas razvoja, reducira število fizičnih prototipov, trdnostno in stroškovno optimizira izdelke in zmanjša negotovost ter tveganje podjetja.

  • Razširitev DriveWorks je zmogljiv konfigurator za avtomatizacijo prodajnega procesa, izdelavo tehničnih načrtov ter prodajnih ponudb. Vaši prodajni ekipi omogoča izjemno učinkovit način prodaje konfigurabilnih izdelkov, kupcem zagotavlja odličen 3D predogled naročenega blaga v spletnem brskalniku, drastično zmanjša porabo časa za pripravo delavniške dokumentacije, nabavi in knjigovodstvu pa izjemno poenostavi sicer zamudne procese.

V današnjem izjemno prepletenem svetu predstavljajo programske rešitve SOLIDWORKS & 3DEXPERIENCE skupaj s partnerskimi razširitvami pomembno digitalno okolje prodaje, razvoja in proizvodnje izdelkov. Podjetjem omogočajo, da dovolj časa posvetijo ustvarjalnosti in še naprej ostanejo konkurenčna in učinkovita. Z načrtno digitalno preobrazbo lahko podjetja izkoristijo priložnosti rasti, ki jih ponuja digitalna doba, bolj smiselno upravljajo čas in energijo svojih dragocenih sodelavcev in lažje dosežejo zastavljene poslovne cilje.

Za več informacij o zgoraj omenjenih ter ostalih povezanih programskih rešitvah so vam na voljo v Solid World d.o.o., slovenskemu certificiranemu zastopniku Dassault Systemes, SolidCAM in ostalih svetovno priznanih proizvajalcev. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Solid World.
Vas zanima več iz te teme?
Industrija 4.0


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18