Računalništvo, telefonija
10.04.2016 07:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še en poskus, da se dokončno znebimo osebnih računalnikov

Osebne računalnike bi lahko kaj kmalu nadomestili pametni mobilni telefoni!
Osebne računalnike bi lahko kaj kmalu nadomestili pametni mobilni telefoni!

Na inkubatorju poslovnih zamisli Indiegogo se je pojavil izdelek, katerega namen je osebne računalnike nadomestiti s pametnimi mobilnimi telefoni. Gre namreč za napravo v obliki kompaktnega prenosnega računalnika, ki deluje le, če jo povežemo z zunanjo mobilno napravo. Naprava NexDock namreč ne vsebuje procesorja ali pomnilnika in je popolnoma neuporabna brez priključitve zunanje mobilne naprave ali kompaktnega računalniškega sistema.

Čeprav je naprava oziroma ohišje kompaktnega računalnika NexDock pisano na kožo mobilnim napravam z operacijskim sistemom Windows 10, ga lahko brez težav uporabljamo tudi v navezavi z drugimi napravami. Med njimi najdemo kompaktne računalniške sisteme v ohišju pomnilniškega ključa USB ter pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android in iOS. Na novost lahko povežemo celo vsestransko uporabni kompaktni računalniški sistem Raspberry Pi 3. NexDock lahko seveda uporabljamo tudi v vlogi dodatnega zaslona.

Kompaktno ohišje NexDock sicer razpolaga s 14,1-palčnim (35,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk in baterijo zmogljivosti 10.000 miliamperskih ur. Tu najdemo še priključek microHDMI, enega za slušalke, dva priključka USB in bralnik pomnilniških kartic microSD. Novost je v predprodaji na spletnem portalu Indiegogo mogoče kupiti že za preračunanih 105 evrov, v redni prodaji pa bomo morali zanjo odšteti preračunanih 130 evrov.


Prijavi napako v članku