Računalništvo, telefonija
30.05.2016 07:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung bo znova poskušal zmanjšati zaostanek za Applom

Samsung bo znova poskušal zmanjšati zaostanek za Applom
Samsung bo znova poskušal zmanjšati zaostanek za Applom

Pri podjetju Samsung se niti več ne trudijo prikrivati ponavljanja razvoja storitev za podjetjem Apple. Lep primer takšnega početja je Samsung Pay, ki so ga predstavili nekaj časa po tem, ko je Apple predstavil svoj Apple Pay. Še pri izbiri imena se niso odločili za kaj bolj samosvojega. Zato niti ne preseneča, da podjetje Apple trenutno dobesedno kraljuje na področju mobilnih plačil.

Kmalu pa bi lahko to bilo vendarle drugače, saj naj bi vsaj glede na spletne govorice podjetje Samsung pripravljalo prenovljeno različico lastnega plačilnega sistema. Tu naj bi šlo za plačilni sistem Samsung Pay Mini, ki naj bi bil enostavnejši od Applove rešitve in naj bi bil namenjen izključno za plačila v spletnih trgovinah. Uporabnik bo podatke o plačilni kartici shranil v aplikacijo, pri izvedbi nakupa pa bo aplikacija poskrbela za to, da se bodo vsi podatki samodejno vpisali.

Pri plačilnem sistemu Samsung Pay Mini naj bi bilo odlično poskrbljeno tudi za varnost, saj bodo podatki o plačilni kartici zaščiteni bodisi s prstnim odtisom bodisi z geslom, pri čemer ta ne bo smel biti krajši od šestih znakov. Novost naj bi bila na voljo že v teku junija, in sicer tako za mobilni operacijski sistem Android (6.0 ali novejši) kot iOS (8.0 ali novejši). Če se bo sistem izkazal v praksi, ga bodo po vsej verjetnosti kmalu deležni še uporabniki osebnih računalnikov Windows in Mac.


Prijavi napako v članku