Digitalizacija
25.07.2021 10:00

Deli z drugimi:

Share

Podjetja zaradi dela na daljavo določajo ure, namenjene sestankom

Sestanki nam zaradi dela na daljavo še vedno polnijo koledarje in zato so se mnoga podjetja odločila, da določijo ure, ki bodo na dnevni ravni namenjene sestankom.

Ideja je, da bi na ravni podjetja bile določene ure, ko bi morali biti vsi zaposleni “on-line”, torej dosegljivi in na voljo za sodelovanje. Vse ostale ure v dnevu pa bodo t. i. “meeting-free” obdobja. Zaposleni v podjetjih, ki so to prakso že preizkusili pravijo, da imajo na tak način več časa za vse ostale delovne aktivnosti, še posebej zdaj, ko se je zaradi pandemije ravnotežje med delom in zasebnim življenjem popolnoma spremenilo.

Taktika, ki jo že preizkušajo pri Slacku in Dropboxu, “core hours”, deluje tako, da zaposleni morajo biti “on-line” in na voljo za sestanke na primer med 10. in 14., ali 13. in 16. uro. Vse ostale ure so namenjene delu posameznika.

Ta novi pristop – ki ga že dolga leta uporabljajo šefi, da bi rešili svoje zaposlene zgodnjih jutranjih sestankov in poznih večernih srečanj – so zapopadli menedžerji v času pandemije, da bi omejili delo in sestanke tekom dneva.

V prvi polovici junija 2021 delalo vse dni v tednu na lokaciji delovnega mesta 76 % zaposlenih

Od druge polovice maja do prve polovice junija 2021 se je delež zaposlenih, ki so delali vse dni v tednu na lokaciji delodajalca zmanjšal, delež zaposlenih, ki so delali delno na lokaciji delovnega mesta, delno od doma, in delež tistih, ki so delali vse dni v tednu od doma, pa sta se povečala.

V prvi polovici junija je delalo delno na lokaciji delovnega mesta, delno od doma 10 % zaposlenih

Delež zaposlenih, ki so delali vse dni v tednu na lokaciji delodajalca, je naraščal do druge polovice maja, ko je znašal 80 %, 4 % zaposlenih so v tistem obdobju delali vse dni v tednu od doma. V prvi polovici junija se je delež tistih, ki so delali vse dni v tednu na lokaciji delodajalca, znižal za 4 odstotne točke (na 76 %). Od doma je delalo vse dni v tednu 6 % zaposlenih, delno na lokaciji delovnega mesta, delno od doma pa 10 % zaposlenih.

V prvi polovici junija najmanj en dan v tednu delalo od doma 18 % zaposlenih

Delež zaposlenih, ki niso bili odsotni z dela in so delali od doma najmanj en dan v tednu, se je v drugi polovici maja znižal za 4 odstotne točke (na 13 %), v prvi polovici junija pa ponovno zvišal (na 18 %).

Vas zanima več iz te teme?
Covid-19 delo od doma

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CLIP d.o.o.

Ulica Bojana Belne 3, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah, Tel: 02 320 54 03
Clip d.o.o. ponuja popolno programsko opremo za računovodstvo in tehnologijo polnjenja akumulatorjev. Pohvalijo se lahko z uporabniki tako doma kot tudi na območjih nekdanje Jugoslavije. Podjetje ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Industrijska cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več