Telefoni
05.10.2015 11:25
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Obetaven program najemanja iPhone

Visoko povpraševanje po iPhone
Visoko povpraševanje po iPhone

Ob predstavitvi najnovejših modelov iPhone 6S in 6S Plus so pri Applu predstavili tako imenovani iPhone Upgrade Program. Uporabnikom za fiksni mesečni znesek omogoča najem iPhona. Odvisno od modela se cene gibljejo od 28 EUR do 40 EUR. Uporabniki s tem pametni telefon kupijo neposredno pri Applu in hkrati pridobijo možnost, da stari telefon vsako leto zamenjajo z novim modelom iPhone. Brez dodatnih stroškov. Pri tem je v ceno všteta tudi Apple Care+ storitev. Uporabnikom tako ni več potrebno sklepati dvo-letnih vezav z mobilnimi operaterji. Prav tako ni potrebno uporabljati dragih naročniških paketov, ki so ponavadi prepogoj za nakup dražjih pametnih telefonov.

Program je v tem trenutku na voljo v ZDA. Po podatkih podjetja RBC Capital, si 20 odstotkov vseh uporabnikov namerava na ta način kupiti novi iPhone. Pri RBC Capital ocenjujejo, da bi samo omenjenih 20 odstotkov vseh kupcev novih modelov iPhone, povečalo skupno prodajno maržo iz približno 50 odstotkov na 55 odstotkov in povečalo prihodke na delnico za 0,15 ameriških dolarjev. Slednje so vrednosti, ki bi razvselile slehernega investitorja. Pri Applu si s tem zagotovijo večjo prodajo novih modelov iPhone saj menjava starega telefona za novega za uporabnike ne predstavlja nobenih stroškov. Ob prevzemu rabljenih naprav pa se ponuja dobra priložnost za ustvarjanje prihodkov s prodajo prevzetih iPhonov.

Dobra novica za Apple pa predstavlja tudi dobro novico za končne uporabnike. Poleg možnosti menjave za aktualni model iPhona se namreč interesi uporabnikov in Appla poravnajo tudi na drugem, kritičnem, področju. V primeru, da Apple želi z omenjenim programom zaslužiti mora poskrbeti tudi za kvaliteto izdelave pri iPhonih. Vrednost rabljenega pametnega telefona je namreč odvisna od vzdržljivosti naprav. Končnim uporabnikom pa višja kvaliteta izdelave prinaša boljšo uporabniško izkušnjo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku