Računalništvo, telefonija
17.05.2017 12:35

Deli z drugimi:

Share

Planiranje proizvodnje z umetno inteligenco

Planiranje proizvodnje z umetno inteligenco
Planiranje proizvodnje z umetno inteligenco

MIT Orkester vzpostavlja optimizacijo in avtomatizacijo planiranja proizvodnih kapacitet z uporabo konceptov Industrije 4.0.

ERP-rešitve MIT Orkester proizvodnim podjetjem omogočajo celovito digitalizacijo poslovnih procesov. Z najnovejšo integracijo MIT Orkestra in rešitve Solopex SOLO svoje tehnološke delovne postopke nadgradijo s koncepti Industrije 4.0. ter vzpostavijo optimalno in avtomatizirano planiranje proizvodnih kapacitet.

Nova rešitev koristi zmogljivosti vodilnega svetovnega optimizacijskega stroja IBM Watson. Uporabnik v »orkestriranem« MITovem Planiranju proizvodnje in Solopexovem SOLO načrtuje pripravo materiala, razvršča proizvodnjo, alocira delavce in skladišči. Svoje aktivnosti enostavno optimizira s pritiskom na gumb, s katerim nalogo pošlje v optimizacijo IBM Watsonu. Zmožnost deluje kot storitev, ki jo uporabnik plačuje po posamezni transakciji ali po vnaprejšnjem zakupu transakcij.

Podjetja s takšno rešitvijo pridobijo zmožnosti ekspertnega sistema in zmogljivosti matematične optimizacije. Najlepše pri tem je, da za to niso potrebne ogromne investicije v procesorsko moč in v ekipe matematičnih ekspertov! Storitev enostavno dostopna in cenovno ugodna zato omogoča sprejemanje optimalnih odločitev pri organizaciji kompleksnih nalog v proizvodnji ne glede na velikost podjetja in proizvodno dejavnost. Rešitev poleg optimalnega načrtovanja zagotavlja prilagodljivost in prožnost ter takojšen odziv na nepričakovane dogodke, ki se pojavljajo pri vsakodnevnem poslovanju. Podjetje tako svoje izdelke proizvaja na najhitrejši in najcenejši možen način glede na svoje proizvodne zmogljivosti.

Prilagodljivo planiranje proizvodnje

V poslovnem informacijskem sistemu MIT Orkester je uporabnikom na voljo celovit nabor zmožnosti za planiranje proizvodnih kapacitet.

 • Fleksibilna prilagoditev različnih vrst planiranja.
 • Enostavno dodajanje vrste planov ob spremembah strojev ali ob nakupu novih strojev.
 • Simulacije planiranja upoštevajoč dejansko zasedenost kapacitet.
 • Pregled dejanske, planirane zasedenosti ter nezasedene kapacitete.
 • Pregled zasedenosti posameznih strojev.
 • Pregled zaporedja poteka operacij delovnih nalogov.
 • Kreiranje delovnih listov iz aktivnega plana.
 • Optimalno izkoriščenje kapacitet upoštevajoč specifične načine planiranja.
 • Hitrejši in pregledni postopki planiranja.
 • Povezava z optimizacijskimi rešitvami v oblaku.

MIT Orkester zagotavlja popolno prilagodljivost po različnih fazah oziroma operacijah tehnoloških postopkov in pogojih planiranja.

 • Vse faze na enem planu za kontrolo končnega datuma izdelave in želenega roka.
 • Vsaka faza enega delovnega naloga na ločenem planskem dokumentu z različnimi pogoji planiranja.
 • Planski dokumenti se med seboj lahko povežejo, da se omogoči kontrola ali je predhodna faza že planirana. Tako druga faza ne more biti planirana neodvisno od prve faze, velja samo za isti delovni nalog.
 • Planske simulacije, kjer je možno kreirati več planov, v katerih se planira iste delovne naloge z različnimi pogoji planiranja.
 • Nastavljivi pogoji planiranja po vrstah planov. Pogoji je prilagodijo specifikam strojev ali izdelkov in posamezni fazi izdelave.

Na skupnem planu je možno narediti grobo planiranje vseh faz izdelave, potem pa za vsako fazo izvesti še specifično planiranje. Prilagodljivost je zagotovljena z Vrstami Dokumentov (VD), ki za planiranje operacij določijo več vrst planskih dokumentov, ki imajo nastavljene različne kontrole, formule za vrstni red planiranja in prikaz podatkov uporabniku.

Pri vsakem VD lahko uporabniki sami kreiranjo simulacijske in delovne plane in pri vsakem lahko določijo:

 • ali se planira za omejeno obdobje ali ni omejitve;
 • katere vrste delovnih nalogov se lahko prenesejo v plan;
 • med seboj povezani plani za kontrolo pričetka med seboj povezanih operacij.

Kot kažejo uspehi uporabnikov, predstavljajo planske zmožnosti rešitev MIT Orkester zanesljivo konkurenčno prednost. Nove inovativne zmožnosti za optimizacijo planiranja pa njihovo dodano vrednost še povečujejo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MIT INFORMATIKA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MIT INFORMATIKA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MIT INFORMATIKA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več