Računalništvo, telefonija
25.09.2016 11:36

Deli z drugimi:

Share

Novi Galaxy S8 za skoraj polovico zmogljivejši od Galaxyja S7?

Samsung lahko reši le še zgodnji pričetek prodaje telefona Galaxy S8
Samsung lahko reši le še zgodnji pričetek prodaje telefona Galaxy S8

Pred kratkim so se na spletu pojavile govorice, da bo naslednik izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Galaxy S7 prodajne police ugledal že proti koncu letošnjega leta, oziroma najkasneje v prvih mesecih naslednjega leta. Verjetno ni več skrivnost, da bo južnokorejski gigant s telefonom Galaxy S8 poskušal omiliti več milijard evrov visoko škodo, ki si jo je zakuhal z gorečimi in eksplozivnimi pametnimi mobilnimi telefoni Galaxy Note 7. Nedavne govorice kažejo na to, da bo novi član družine Galaxy zlahka prepričal uporabnike, saj bo precej zmogljivejši od predhodnika.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 bo dejansko opremljen s procesorjem Exynos 8895, ki naj bi bil za kar 1,8 krat zmogljivejši od tistega, ki ga najdemo v telefonu Galaxy S7. Za izrisovanje najzahtevnejših grafičnih oblik pa bo poskrbela grafična kartica Mali G71. Ta naj bi bila kar dvakrat zmogljivejša od tiste, ki jo najdemo v procesorju telefona Galaxy S7. Ker je ta združljiva z grafičnimi standardi Vulkan, OpenGL ES 3.2 in Android RenderScript to pomeni, da bo povsem prilagojena delovanju najnovejšemu mobilnemu operacijskemu sistemu Android 7.0 Nougat.

Samsung bo pripravil dva modela novega pametnega mobilnega telefona Galaxy S8, pri čemer do prvi opremljen s 5,1-palčnim (12,9-centimetrskim) drugi pa s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom. Oba zaslona bo izdelalo podjetje Samsung Display, ta pa bosta slike po vsej verjetnosti izrisovala pri ločljivosti 4K oziroma 3.840 x 2.160 slikovnih točk. Podjetje Samsung se bo uporabnikom poskušalo prikupiti tudi na račun superkakovostnih kamer. Na sprednji stranici novosti naj bi namreč našli dve spletni kameri, in sicer ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in 13 milijonov slikovnih točk. Te naj bi poleg vrhunskih spletnih konferenc in kakovostnih sebkov zagotavljale še možnost hitre prijave v pametni mobilni telefon s skeniranjem očesa. Glede preostalih strojnih specifikacij pa je trenutno poleg velikosti in ločljivosti zaslona znano še to, da bo opremljen z nekoliko večjo baterijo, kar bo posledično pomenilo daljšo avtonomijo delovanja.


Prijavi napako v članku